Tanju Özcan, istifa edeceği tarihi açıkladı

Tanju Özcan, istifa edeceği tarihi açıkladı
14.07.2023
A+
A-

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Genel Başkan talimat vermiş. ‘Bunu en geç ayın 20’sinden önce partiden atın’ demiş. Ayın 19’unda istifa edeceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi konusunda pek çok kez çağrı yapan ve CHP Genel Merkezi önüne “Adalet ve Değişim” yürüyüşü düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Genel Başkan talimat vermiş. ‘Bunu en geç ayın 20’sinden önce partiden atın’ demiş. Ben de bu zevki onlara tattırmamak için ayın 19’unda partimden istifa edeceğim” dedi.

3 Temmuz’da Bolu’dan başlattığı “Adalet ve Değişim” yürüyüşünü dün CHP Genel Merkezi önünde sonlandıran, koltuk fırlatarak yaptığı konuşmada sarf ettiği “Koltuk meraklısı Bay Kemal’i göndermenin zamanı geldi. Sen madem bu kadar çok koltuk seviyorsun. Bak koltuk sevdalısı Kemal Kılıçdaroğlu, ben sana koltuk getirdim. Şimdi in o koltuktan al bu koltuğu git evinde otur, torunlarını sev” sözleri siyaset gündemine oturan Tanju Özcan, gazeteci Fatih Altaylı’ya konuştu.

Fatih Altaylı’nın “Mücadeleniz haklı ama yönteminiz sizi haksız gibi gösteriyor. Biraz abarttınız. Kılıçdaroğlu’nu mazlum haline getirmemeniz lazımdı” sözleri üzerine, “Haklısınız abarttım. Bunu da bilerek yaptım. Çünkü abartmadığınız zaman kimse dinlemiyor. Bilhassa biraz yüksek tondan gittim ki, toplum burada bir mesele olduğunu görsün istedim” diyen Özcan, şöyle konuştu:

“Partiye gönül verenleri saymıyorum. Onlar zaten benimle aynı fikirde ama pek çok parti yöneticisi, il başkanı hatta belediye başkanı haklı olduğumu söylüyor ama bunu açıkça yapmaya çekiniyorlar.

Genel Başkan talimat vermiş. ‘Bunu en geç ayın 20’sinden önce partiden atın’ demiş. Ben de bu zevki onlara tattırmamak için ayın 19’unda partimden istifa edeceğim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.