Süper Kupa şampiyonu: Trabzonspor

Süper Kupa şampiyonu: Trabzonspor
30.07.2022
A+
A-

Trabzonspor, Süper Kupa’da Sivasspor’u farklı geçti: 4-0

Turkcell Süper Kupa maçında Demir Grup Sivasspor’u 4-0 yenen Trabzonspor, şampiyon oldu.

Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, Türkiye Kupası şampiyonu Sivasspor’u baştan sona üstün götürdüğü Süper Kupa’da 4-0 yenerek sezonun ilk kupasını müzesine götürdü.

Türkiye Süper Kupa’da Trabzonspor ile Sivasspor sezonun ilk resmi maçında karşılaştı. Türkiye’de futbol sezonunu resmen başlatan mücadelede bordo-mavili takım, rakibini net bir oyun ve skorla mağlup ederek kupaya uzandı: 4-0.

Geçen sezon da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Süper Kupa kazanan Trabzonspor, bu kez Süper Lig şampiyonu unvanıyla çıktığı maçta yine mutlu sona ulaştı. Bordo-mavili taraftarların tribünlerin çoğunu doldurduğu karşılaşmada Trabzonspor’un gollerini 37 ile 51. dakikalarda Cornelius, 64’te Larsen ve 76. dakikada penaltıdan Bakasetas kaydetti.

Bordo-mavili takımda genç oyuncu Emrehan Gedikli, 90+5’te kullandığı penaltıda topu kaleci Ali Şaşal’a teslim etti!

Trabzonspor, 2004 ile 2020’deki Türkiye Kupası ve 2010 ile 2021’deki Süper Kupa şampiyonluklarının ardından Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 5. şampiyonluğunu kazandı.

Trabzonspor – Demir Grup Sivasspor

22’DE GOL GELDİ AMA BAYRAK KALKTI!

Trabzonspor taraftarları 22. dakikada Visca’nın kafa vuruşuyla topu filelere göndermesiyle gol sevinci yaşadı ancak bu sevinç kısa sürdü.

Yan hakem, Cornelius’un topu dışarıdan çevirdiğini belirtti ve gol geçerli kabul edilmedi!

CORNELIUS PERDEYİ AÇTI

37.dakikada Visca-Cornelius ikilisinin işbirliği bu kez golü getirdi. Visca’nın kornerden yaptığı ortaya altı pas üzerinde sol ayağıyla gelişine şut çeken Cornelius, topu filelere göndererek Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi.

YİNE CORNELIUS SAHNEDE

51.dakikada Cornelius farkı 2’ye çıkardı. Visca’nın sağ kanattan çizgiye inip yaptığı ortada kaleci Ali Şaşal çıkıp topu yerden kontrol etmek istedi ancak topu sektirdi. Hata sonrasında topu önünde bulan Danimarkalı futbolcu, takımını rahatlattı: 2-0.

LARSEN FİŞİ ÇEKTİ!

Bordo-mavili taraftarlar 61. dakikayı kutlamak için meşalelerin bir sis bulutu oluşturduğu dakikalarda Trabzonspor skoru 3-0 yaptı. Sivasspor’a karşı baskı oynayan bordo-mavili takımın yeni transferi Larsen, savunmadan seken topta ceza sahasının sağ dış köşesinden düzgün bir şut çekip topu filelere gönderdi.

BAKASETAS PENALTIDAN ATTI

Caner Osmanpaşa’nın Kouassi’ye ceza sahasında yaptığı hareketin ardından hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. 76. dakikada Bakasetas, kaleci Ali Şasal’ın solun gönderdiği topta müdahaleye rağmen golü bulmayı başardı ve Süper Kupa’nın skorunu 4-0 olarak belirledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.