Erkan Subaşı: İlçelerde planlamayı ‘halk’la birlikte yapın!

Erkan Subaşı: İlçelerde planlamayı ‘halk’la birlikte yapın!
29.05.2018
A+
A-

Seçime girecek olan partilerin milletvekilleri adaylarının basın aracılığı ile kamuoyuna tanıtıldığı toplantılar tüm hızıyla devam ederken, belediye icraatları da siyasi partilerin ilçe teşkilatları tarafından masaya yatırıldı.

Bursa’nın nüfus ve yüzölçümü bakımından en büyük ilçeleri olan Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinin idari ve mahalle bazında bölünmesi için İç İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Yıldırım ilçesinin Ankara yolunun üstü ve altı şeklinde bölünmesi iddiası İYİ Parti teşkilatının sert tepkisini çekti. İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı; “Merkez ilçelerinin küçük ilçelere bölünmesi için yaklaşık 5 yıldır yapılan bir planlama var. Bunu gereken resmi makamlara ve AKP’nin il ve ilçe teşkilatlarına sorduğumuzda, öyle bir tasarrufumuz yok, cevabını alıyorduk! Bugün baktık ki; Bursa’nın etkili bir köşe yazarı hangi mahallenin hangi ilçede kalacağı da dahil, net bir açıklamada bulunarak yazmış. Muhtemel ilçelerimiz de 4 ay sonra Bursa’ya kazandırılacak. Biz siyaseti laf olsun diye yapmıyoruz. Siyaset vatandaşlarımızın refah ve huzuru için yapılır. Yeni ilçelerin kurulmasına karşı değiliz. Ancak altı doldurulmamış her adım, ilerde toplumsal travmalar yaratır. Öyle ise yeni ilçe planlanmasında o ilçenin siyasi ve STK’larına, mahalle temsilciliklerine, Kent Konseyleri Teşkilatlarına inerek, hedef planlanması yapılmalıdır. Dikey mi, yatay mı bölünecek, doğal sınırlar mı baz alınacak bunlar belirsiz. Sadece kaç mahallenin nereye bağlanacağı konuları işlenmiş. İktidar partisi hemen her konuda medya aracılığı ile atacağı adımları kamuya bildiriyor. Biz bu konuda ki tavrımızı net olarak paylaştık. 24 haziranın kime ne getireceği belli değil. Bu seçim satında aynı hatalara devam eden AKP’yi, muhalefet partilerini, STK’ları yok hükmünde gören zihniyeti, İktidar partisinin Bursalı Bakanı sayın Hakan Çavuşoğlu’nun insafına bırakıyorum. Belki Çavuşoğlu bizim hassasiyetimizin Bursa olduğunu anlar!” dedi.

GECEKONDULARA YEŞİL IŞIK YAKTILAR!

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile Hükümet yatırımlarına da değinen Subaşı; “Bu ay hiçbir vatandaşımızın istemeyeceği bir sel felaketi yaşadık. Devlet ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumlarımız yaraların sarılması için seferber oldu. Ancak unutmamak gerekir ki; bu doğal afetin sebebi iktidar olmasa da, 16 yıldır yapılan uygulamaları sorgulanabilir hale getirmiştir. Tüm yaşanan felaketler sonrası çaresiz ve mağdur vatandaşlarımız sorumlu arar. İktidarda olan partide her seferinde kendinden önceki belediyenin yanlışlarından dem vurur. Anacak yaşanan son olay son 10 yılın imar hatalarının faturası olduğu unutulmamalıdır.  Doğal şartlar göz önüne alınarak deprem şehri Bursa’nın deprem ve su taşkın sahalarının plan kotlarına işlenmesi gerekliliği her ilçenin belediye meclislerinde defalarca gündeme getirilse de; rantiyeciliği esas alan AKP’li belediye yönetimleri çıkarları doğrultusunda bu işe onay vermedi. 0,50 emsal artışını kendi adlarına yanlış değerlendiren belediyeciler şehrin batı yakasını gökdelen cennetine cevirdi. Doğu yakasını ise ucu açık söylemlerle yeni çıkardıkları imar barışı altında gecekondu cennetine! Yıldırım’ı bölerek bu gecekondu bölgesini de şehrin yeni gettosu yapacaklar sanırım. Dövizdeki istikrarsızlık inşaat sektörünü vurdu. Yeni inşaatlar durdu, vatandaşlar artan maliyetler nedeni ile ruhsatlı yapılar yapmak yerine gecekondularına katlar çıkmaya başladı. Belediyelerin seçim rehavetinden çıkarak kendine gelmesini diliyoruz. Ramazanın orucu belediyeleri etkiliyor!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.