Bursa’daki staj mağdurları BESOB’dan destek istedi

Bursa’daki staj mağdurları BESOB’dan destek istedi
23.06.2023
A+
A-

Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Tuncay, Bursa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit’i makamında ziyaret ederek mağduriyetlerinin giderilmesi için destek istedi.

Bursa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit, çıraklığın esnaf için önemine vurgu yaptı.

Girişimciliğin ve sanayinin temeli olan çıraklığın desteklenmesi gerektiğini vurgulayan  Bilgit “Çıraklık dönemi emekliliğe sayılmalı ve pozitif ayrımcılık yapılmalı. Eğer esnafın ışığı yanıyorsa o ülkede istikrar var demektir. Sokağın güvenliği, aydınlığıdır. Sanayinin en büyük sorunu ara eleman bulamamak. Ara elamanın olması için düzgün işleyen bir çıraklık sisteminin olması lazım. Türkiye’de çıraklık dönemi olan staj süresince öğrencilerden sadece iş kazası – meslek hastalığı – hastalık primi alınmakta, emeklilik primi se alınmamaktadır. Bu nedenle stajda geçen süreler hem sigortalı prim gün sayısında hem de sigortalılık süresinin başlangıcında geçerli olmamakta. Ara eleman yetiştirmek için çıraklık dönemi özendirilmeli, sigorta ve iyi bir maaş gençlerin o meslekte kalmasını sağlayacaktır. Mağduriyetinizin giderilmesi için gereken makamlara tarafıma ilettiğiniz dosyayı ulaştıracağım.” dedi.

Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Tuncay, mağduriyetlerinin çözümü için her makama gideceklerini belirterek, “Bizlerin sorunlarını dinleyen BESOB Başkanımız sayın Fahrettin Bilgit’e teşekkür ediyoruz. 3308 sayılı yasanın meslek okulu mağdurlarıyız. Çıraklık ve meslek lisesi öğrencileri bu yasaya inanarak yapılan sağlık primi ödemeleri nedeniyle bize “SSK sistemine girdiniz artık sizler SSK’lısınız” bilgisi aktarılmasından dolayı bugün mağdurlar. O dönem herkese bu kartın sadece muayene için ve iş kazaları için olduğunu söyleselerdi herkes primlerini öder, yasa çıkmadan sisteme dahil olurdu. Çok şey istemiyoruz. Hükümet sesimizi duysun. Yeni mağduriyetler yaratmasın yeter.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.