Sözde profesörün sözlerine 4 vekilden cevap gecikmedi

Sözde profesörün sözlerine 4 vekilden cevap gecikmedi
09.01.2021
A+
A-

Türk Tarih Kurumu’nun eski Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü, “Milli Mücadelede 7 düvelle savaştığımız yalan” dedi. Hülagü’nün açıklamasına İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan yanıt gecikmezken, sırasıyla İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’den oldukça sert tepkiler geldi.

Türk Tarih Kurumu’nun eski Başkanı ve halen  Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olan Prof. Metin Hülagü’nün Kurtuluş Savaşı hakkındaki “Milli Mücadele’de biz 7 düvelle falan savaşmadık. Bu tür masalları çocukken dinlemiştik ama anladık yalanmış. Tek savaştığımız devlet Yunanistan ve kısmen Fransa’dır” sözlerine sosyal medyadan ve dört milletvekilinden çok sert tepki geldi.

Bir çok sosyal medya kullanıcısının tepkisine yol açan Prof. Hülagü’nün sözlerine ilk olarak İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan yanıt gecikmezken, sırasıyla İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’den oldukça sert tepkiler geldi.

Özdağ, Hülagü’nün Milli Mücadeleyi küçümseyen paylaşımına sert bir karşılık verdi.

“Türk İstiklal Harbi’ni küçümsemek alçaklıktır. Şehitlerimize ve gazilerimize ihanettir. 1683’te Viyana’dan başlayıp sırtına Türk tarihinin vurulduğu Sakarya’da biten geri çekilişin son şanlı aşaması olduğunu anlamayan Ermeni severin kanı bozuktur.“

Aytun Çıray ise kısa net ve derin ”yavşak” diyerek nokta atışı yaptı!

İsmail Koncuk, ”Asıl mücadele, 7 düvelle yaptığımız mücadele değilmiş belli ki! Onlar, geldikleri gibi gittiler. Asıl mücadele, onlardan arta kalanlarla, o günden, bugüne süren mücadeleymiş, meğer! Bir gün, bu mücadelemiz de zaferle biter elbet!” sözlerine yer verdi.

Feridun Bahşi ise manidar bir paylaşım ile yanıt verdi: ”Neyzen diyor ki; “Geldikleri gibi gitmediler; kimi itini bıraktı, kimi bitini. Kimi de piçini bıraktı!.. Yoksa bu kadar şerefsizin bizden olması mümkün değil!”

İşte sırasıyla o twitler:

(Kaynak: haberiniz.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.