Son anket: Millet İttifakı arayı açıyor

Son anket: Millet İttifakı arayı açıyor
28.04.2022
A+
A-

AREA Araştırma’nın açıkladığı son seçim anketi sonuçlarına göre Millet İttifakı ile Cumhur ittifakı arasındaki oy farkı gittikçe açılıyor. Ankete göre; Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,5’te kalırken, Millet İttifakı’nın oyları yüzde 44,1’e yükseldi…

Araştırma sonuçları 26 ilde 20-25 Nisan tarihleri arasında toplam 2450 kişi ile bilgisayar destekli telefon görüşmesi ile elde edildi.

AREA Araştırma tarafından gerçekleştirilen son seçim anketinin sonuçları şöyle:

FARK AÇILIYOR

AK Parti’nin oy oranı toplam seçmen üzerinden %24,9 çıkarken, geçerli oylar üzerinden %30 çıktı. MHP’nin oy oranı ise toplam seçmen üzerinden %6,7 geçerli oylar üzerinden %8,1’de kaldı.

Millet İttifakı’nı oluşturan CHP’nin oy oranı toplam seçmen üzerinden %22,4, geçerli oylar üzerinden %27 çıkarken, İYİ Parti’nin oy oranı toplam seçmen üzerinden %13,3, geçerli oylar üzerinden %16 oldu. Son anket sonucunda kararsız seçmenin oy oranı ise %17 çıktı.

Cumhur İttifakı’nda yer alan AK Parti, MHP ve BBP’nin geçerli oylar üzerinden oy oranı %38,5 olurken Millet İttifakı partilerinin oy oranı ise %44,1 oldu.

DEVA ve Gelecek Partisi’nin toplam oy oranı ise %2,7 olurken, HDP’nin oy oranı %10,5’te kaldı. Diğer diyenlerin oy oranı ise %4,2 çıktı.

İşte o anket sonuçları:

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.