SMA hastası Aren bebek için acil bağış çağrısı

SMA hastası Aren bebek için acil bağış çağrısı
24.11.2021
A+
A-

SMA Tip1 hastası Aren bebek için ailesinden acil bağış çağrısı geldi. Tedavi ücreti için 2.2 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu belirten aile, bir an önce paranın toplanabilmesi için kampanyaya destek bekliyor.

SMA Tip1 hastası 18 aylık Aren bebek için 2 yaş kritik sınırına kısa zaman kaldı. Aile gen tedavisi olan Zolgensma için ihtiyaç duydukları 20 milyon liranın bugüne kadar yürüttükleri kampanya ile 6-7 milyon lirasına ulaşabildi.

Öğretmen baba Vahap Kaya, “Bu hastalık için kriter 2 yaş ya da 13,5 kilo sınırı. Şu an Harem 18 aylık, yani 6 ay içerisinde bu paranın toplanması gerekiyor. Ulaşmak istediğimiz gen terapisi Türkiye’de gerçekleştirilemiyor ve tedavi için bu meblağın karşılanabilmesi adına herkesten destek bekliyoruz.” dedi.

Aren bebeğin durumunun kritik olduğunu şu an Samsun’da tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü söyleyen Vahap Kaya, her an entübe olma ihtimali taşıdığını belirtti.

Kampanyaya Vakıfbank Şüheda Kaya adına açıklamaya Yaşasın Aren yazılarak TR48 0001 5001 5800 7313 4668 53 numaralı IBAN’a bağış yaparak destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.