Skandal davada karar çıktı!

Skandal davada karar çıktı!
23.10.2023
A+
A-

Hiranur Vakfı’nda yaşanan ‘6 yaşındaki çocuğa istismar’ skandalıyla ilgili vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl, Kadir İstekli’ye 30 yıl, Fatma Gümüşel 16 yıl hapis cezası verildi.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, müridi Kadir İstekli ile 6 yaşında evlendirilmesi ve istismara maruz bırakılmasına ilişkin, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in yargılandığı davanın karar duruşması Kartal Adliyesi’nde görüldü.

CEZALAR BELLİ OLDU

Defalarca ertelenen utanç davasında bugün karar çıktı. Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl, Kadir İstekli’ye 30 yıl, Fatma Gümüşel 16 yıl hapis cezası verildi.

Gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı gerçekleştirilen duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, SOL Feminist Hareket ve bazı kadın örgütleri bir araya gelerek adliye önünde eylem yaptı. Duruşma öncesinde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, “Bu dava özelinde çocuk istismarından yargılanan sanıkların, istismarcıların avukatlığını üstlenmiş olan kişi, bir röportaj vermiş. Ve diyor ki ‘Bu toplumun bir realitesi var.’ O realite diye bahsettiği şey, ’12-13 yaşındaki çocukların evlendirilmesi’. Çocukların birbiriyle sözde evlendiği, mutlu yuvalar, aileler kurduğundan bahsediyorlar. Böyle bir toplum realitesi diye bir şey yoktur. Herkesin haberi olsun. Yaşanan suçtur, çocuk istismarıdır” dedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kadir İstekli hakkında “Çocuğun cinsel istismarı ve “Nitelikli cinsel saldırı” suçlarından 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenmişti. 30 Ocak’ta görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesine karar vermişti.

Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin tutuklu, anne Fatıma Gümüşel’in tutuksuz yargılandığı davada 17 Temmuz’da görülen duruşma Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatı istifa etmişti. 9 Ekim’de görülen duruşmada ise Yusuf Ziya Gümüşel’in yeni avukatı savunma yapmak için süre talep etmişti ve dava bu nedenle 23 Ekim’e ertelenmişti.

(tele1.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.