Sivas’ta eğitim dinamiklerinden işbirliği imzası

Sivas’ta eğitim dinamiklerinden işbirliği imzası
08.01.2021
A+
A-

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Sosyal, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Sivas Valiliği ek bina konferans salonunda yapılan protokolle, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğretmenler, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden lisansüstü eğitim alacak, öğrencilerde sosyal, bilimsel ve teknolojik imkânlardan istifade edecek.

Programa, Sivas Valisi Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı katıldı.

Vali Ayhan, yaptığı değerlendirmede, 4 yıl önce hayata geçirilen protokolün yeniden güncellenerek bir kez daha yapıldığını ifade etti. Protokolün ihtiyaçların göz önünde bulundurularak yapıldığını anlatan Vali Ayhan, “Bütün kamu kurum ve kuruluşları ile eğitim kurumları vatandaşa hizmet etmek için vardır. Kurumların enerjilerini, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini paylaşmaları son derece önemli. Üniversite evrensel bilginin kaynağıdır. Orada üretilen bilgilerin hem sahaya hem de şehirdeki kurumlara yol aydınlığı olacağına inanıyorum.” dedi.

Vali Ayhan, “Protokol ile hizmet içi eğitim, örgün eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, öğrencilerin Üniversite’nin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesi ve birimlerde bulunan laboratuvarları kullanılması sağlanacaktır. Yine bu protokol kapsamında üniversite sınavına girecek öğrencilerin son sınav provaları, üniversite yerleşkesindeki salonlarda yapılarak, öğrencilerin gerçek bir sınav ortamını tecrübe etmeleri sağlanacaktır. Ayrıca Üniversite ve İl Millî Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa panel, seminer, bilim şenliği, proje, çalıştay, sergi, vb. organizasyonları yapması sağlanacak; üniversitenin bilimsel araştırmalarında okullardan istifade edilebilecektir.” dedi.

Bu protokol ile ayrıca Sivas Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin lisansüstü eğitimlerine destek verilecek.

ÜNİVERSİTEDEN TAM DESTEK

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız ise,  daha önce uygulanan Sosyal, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolüne yeniden devam etme kararı aldıklarını ifade ederek, “Biz bu protokolden çok memnun kaldık. Üniversitemizin imkânlarını hem öğrencilere hem de öğrencilere sunmak için çalışmalara başladık. Eğitim kurumu olarak eğitimcilerimize ve ülkemizi yarını olan gençlerimize her konuda destek olacağız” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da, protokolün hayırlı olmasını dileyerek, Cumhuriyet Üniversitesi’ne sunacağı katkılardan dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.