Sinan Ateş cinayetinde kritik gelişme!

Sinan Ateş cinayetinde kritik gelişme!
10.10.2023
A+
A-

Ankara’da Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in hayatını kaybetmesine sebep olan suikastla ilgili yürütülen soruşturmada kritik bir gelişme yaşandı. Soruşturmada, eski MHP’li vekil Olcay Kılavuz‘un da ‘şüpheli’ olarak dosyaya girdiği öğrenildi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Cinayet sonrası tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş’ı eve aldığı ve polis operasyonu esnasında yanında olduğu ortaya çıkan eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, soruşturmanın şüphelilerinden biri oldu.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre Kılavuz, 14 Mayıs seçimlerinden önce şüpheli olarak kaydedildi. Ancak Kılavuz’un dosyası, o tarihte milletvekili olması nedeniyle ana dosyadan ayrılarak parlamenter büroya gönderildi. Parlamenter bürodaki dosyanın, yeniden seçilemeyen Kılavuz’un vekilliğinin sona ermesi sebebiyle yeniden ana dosyaya eklenmesi bekleniyor. Dosyada yeni bir “başsavcıvekili” krizi yaşandığı da iddia edildi.

İddiaya göre, Ateş soruşturmasını adli tatil başlangıcında devralan ve MHP’ye yakınlığıyla bilinen Başsavcıvekili Ahmet Altun, dosyadaki delil durumunu gördükten sonra soruşturmadan çekilmek istedi. Ancak Ankara Başsavcısı Ahmet Akça çekilme isteğini kabul etmeyince Altun’un apar topar izne ayrıldığı iddia edildi. Dosyaya çok önemli delillerin girdiği, Altun’un gelinen aşama nedeniyle dosyada imzasının olmasını istemediği ileri sürülüyor.

14 MAYIS’TA MECLİS’E GİREMEDİ

Ateş, 30 Aralık Cuma günü Ankara’nın merkezi noktalarından biri olan Çukurambar’da uğradığı silahlı suikast sonucunda yaşamını yitirmişti. Soruşturma aşamasında Ateş’i öldüren tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkardığı iddia edilen Eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın, eski MHP Mersin Milletvekili Kılavuz’un zaman zaman kullandığı bir evde gözaltına alındığı, bu sırada evde olan Kılavuz ile polisler arasında kriz yaşandığı ortaya çıkmıştı. Üçüncü kez gözaltına alınması sonrasında Demirbaş tutuklanırken, Kılavuz hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Öte yandan MHP de Kılavuz’u 14 Mayıs seçimlerinde Mersin 4. sıradan aday göstermiş, Kılavuz’un seçilemeyecek sıraya konulması ise dikkatlerden kaçmamıştı. Kılavuz, seçim sonucunda Meclis’e girememişti.

OLCAY KILAVUZ KİMDİR?

Ülkü Ocakları bünyesinde çeşitli mevkilerde yer alan Kılavuz; 9 Aralık 2012’de Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevine atandı.

Kılavuz, 2018 Türkiye genel seçimlerinde, MHP’den Mersin Milletvekili seçildi. Aynı anda Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı ve milletvekilliği yapan ilk kişi oldu.

31 Aralık 2018’de Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini bıraktı. 9 Ocak 2019’da, Kılavuz’un yerine Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’na Sinan Ateş atandı.

Kılavuz, 2018 seçimlerinde birinci sıradan aday gösterilmişken, 2023 seçimleri için dördüncü sıradan aday gösterildi ve seçilemedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.