Seçimde sandık görevlilerinin ücreti belli oldu

Seçimde sandık görevlilerinin ücreti belli oldu
05.05.2023
A+
A-

Seçimlerde sandık başındaki görevlilere verilecek ücret belli oldu. Sandıklarda görev alacaklar belirlenen rakama tepki gösterdi.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde sandıklarda görev  yapacakların alacağı ücret  belli oldu.

Seçim günü sandık başında görevli memurlara 396 lira ödeme yapılacak. 2019  yılında yapılan seçimde sandık görevlilerine 261 lira verilmişti. Bu seçimde verilecek olan ücrete sandık görevlileri isyan etti.

Trakyapolitik’te yer alan habere göre; 4 yıl önce asgari ücret 2.020 lirayken şu anda 8.500 lira; çeyrek altın 377 lirayken ise şimdi 2.000 liranın üstünde seyrediyor. Yani, ücretler reel olarak dört katın üzerinde artış gösterdi. Ancak sandık başında görev alacaklar için belirlenen ücret, 4 yıl öncesine göre iki kat bile artmadı.

Belirlenin ücretin sabahın erken saatlerinden başlayarak, oy verme işlemiyle devam eden ve oyların sayımından sonra mühürlü oyların seçim kuruluna teslimine kadar 16 saatten fazla mesai yapacak görevlilerin yiyeceği yemeğe bile yetmeyeceği vurgulanırken, açıklanan rakam tepkilere neden oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.