Seçimde aday olmak için istifa eden memurlara kıyak

Seçimde aday olmak için istifa eden memurlara kıyak
16.04.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı resmi yazı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı, seçimde aday olan kamu görevlileri için bir yazı gönderdi. Resmi yazıda aday olmak için görevinden istifa edenlerin seçilememesi durumunda yeniden göreve dönmek için yapacakları başvurular YSK’nın kesin sonuç listeleri beklenmeden değerlendirilecek. Kamu görevlileri, söz konusu görevlerinin dolu olması durumunda başka bir yere atanabilecek.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, seçimlerde aday adayı olan devlet memurları ile ilgili bakanlıklara, kurumlara yazı gönderdi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Yazıda aday olmak amacıyla görevinden ayrılan devlet memurları ve diğer kamu görevlilerinin adaylığı veya seçimi kaybetmeleri ve ayrıldıkları görevlerine dönmek üzere başvurmaları halinde atanmalarının YSK tarafından kesin seçim sonuçlarının yayımlanması beklenmeksizin yapılabileceği belirtildi.

Buna göre daha önce kamu görevlileri, eski görevlerine dönmek için seçim kesin sonuçlarının ilanını beklerken şimdi artık beklemelerine gerek olmayacak.

Söz konusu görevlerin dolu olması halinde göreve dönüş talebinde bulunanlar, kazanılmış hak aylık derecelerindeki başka bir göreve atanacak.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.