Seçim 2. tura kalırsa hangi aday kazanır?

Seçim 2. tura kalırsa hangi aday kazanır?
17.04.2023
A+
A-

‘Anketlerin Anketi’ seçimin sonucunu açıkladı!

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine bir aydan az bir zaman kala anket sonuçları gelmeye devam ediyor. Türkiye Raporu’nun 7 ayrı araştırma şirketinin Mart ayı verilerine dayanarak paylaştığı “Anketlerin Anketi”nin sonuçlarına göre, seçimi hangi adayın kazanacağı ortaya çıktı.

Türkiye Raporu, Avrasya Araştırma, MAK Danışmanlık, Saros, ORC, ADA ve Bulgu araştırma şirketlerinin anket sonuçlarına göre bir hesaplama yaptı. 7 anket şirketinin anket sonuçlarının ortalaması alınarak yapılan hesaplamaya göre, seçimin galibi, ikinci tura kalması halinde Millet İttifakı olarak öne çıkıyor.

Türkiye Raporu’na göre Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 54.6 oyla ipi göğüsleyen isim olurken, Cumhur İttifakı’nın adayı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 45.44’te kalıyor.

MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE GERİDE

Rapora göre, seçime Millet İttifakı çatısı altında giren partilerin oy oranı yüzde 38.7’de kalırken Cumhur İttifakı’nın oyu yüzde 40.1’i buluyor.

Yeşil Sol Parti ile Türkiye İşçi Partisi’nin dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı ise yüzde 11.3’lük oy düzeyine ulaşıyor.

Hesaplamaya göre Muharrem İnce liderliğindeki Memleket Partisi’nin oyu ise yüzde 3.6’da kalıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.