Şarkıcı Gülşen hakkında tahliye kararı

Şarkıcı Gülşen hakkında tahliye kararı
29.08.2022
A+
A-

İmam hatiplilerle ilgili sözlerinin ardından tutuklanan şarkıcı Gülşen’in avukatı tutukluluğa itiraz etti. Mahkeme itirazı haklı buldu.

Bugün itiraz kararı mahkeme tarafından değerlendirilen Gülşen hakkında tahliye kararı verildi.

Gülşen saat 14.38’de Bakırköy Kadın Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Gülşen’in avukatı Emek Emre, karar sonrası şunları söyledi:

USULSÜZLÜKLER GÖZALTI SIRASINDA BAŞLAMIŞTI

Geçen hafta Perşembe’den beri üzüntülü ve endişe verici bir süreç yaşadık. 25 Ağustos Perşembe sabahı emniyet güçleri müvekkilimin yanına gidip ‘ifadeye çağrılıyorsunuz, bizimle gelmeniz lazım’ dedikten sonra, bu esnada usulsüzlükler o anda başlamıştı. Şunu belirtmek istiyorum lütfen biz avukatlar olarak apolitik insanlarız. Hukuk devleti savunucularıyız. O sebeple söylediklerimin herhangi bir yere çekilmemesini rica ederim. Zaten bunlar kanun gereğidir.

İlk aşamada müvekkilimin adli kolluk tarafından alınıp ifadeye getirildiğinde, gözaltı usulleri uygulandı. Gözaltı hususu bir suç üstü uygulanan bir prosedürdür. Burada, Nisan ayında gerçekleştiği iddia olunan birtakım, çok rahatsız edici onu da belirtmek isterim, sözler var. Fakat bunun 25 Ağustos’ta suç üstü ihtiva etmediği çok ortada. O yüzden daha müvekkilin ifadeye alınış noktasında birtakım usulsüzlükler ve hukuksuzluklar baş göstermişti. Akabinde ifade verdi müvekkil, akşamında tutuklama tatbik edildi. CMK 100 de tutuklama anlatılır.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gülşen Çolakoğlu, 30 Nisan 2022’de Ataşehir’de bir konser sırasında, “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki beyanda bulundu.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 24 Ağustos 2022 gecesi şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan resen soruşturma başlatıldığı ve polis tarafından hazır edilmesi talimatı verildiği açıklandı. Bunun üzerine şarkıcı, 25 Ağustos’ta polis tarafından gözaltına alınarak İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından ifadesi alınan Çolakoğlu, tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Çolakoğlu’nun Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Hakimliği’nce tutuklanmasına karar verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.