Şans oyunlarına büyük zam!

Şans oyunlarına büyük zam!
14.01.2023
A+
A-

Demirören ve İtalyan Sisal Şans’ın sahibi olduğu Milli Piyango İdaresi’nin şans oyunlarına zam yapıldı.

2023 yılına girilmesiyle yeni zam haberleri gelmeye devam ediyor. Vatandaşın zengin olma ümidiyle oynadığı şans oyunlarına büyük zam yapıldı. Şans Topu, Sayısal Loto, On Numara gibi şans oyunları zamlandı.

Şansını deneyen vatandaşlara kötü haber geldi. Çılgın Sayısal Loto, Süper Loto, On Numara gibi şans oyunlarının kolon ücretlerine yüzde 50 zam geldi.

Böylece, Şans Topu’nun kolonu 2 TL’den 4 TL’ye çıktı. En çok oynanan oyunlardan biri olan Süper Loto da 4 TL’den 6 TL’ye yükseldi.

DEMİRÖREN’E GEÇMİŞTİ

Önceden kamuya ait olan Milli Piyango İdaresi, Cumhurbaşkanı ve Tayyip Erdoğan’ın 2017’deki kararıyla Türkiye Varlık Fonu’na geçirilmiş, 2020’de de iktidara yakın Demirören grubu ve İtalyan ortağına ait Sisal Şans’a ‘hasılat paylaşımı modeli’yle devredilmişti.

Bu anlaşmadan sonra düzenlenen bazı çekilişlerde şüphe uyandıran sonuçlar çıkmış ve bu durum Meclis gündemine taşınmıştı. Milli Piyango İdaresi’nin devir sözleşmesinden doğan denetim yetkisini de ‘mevzuat eksikliği’ nedeniyle hiç kullanmadığı ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.