Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul’dan alınacak mı?

Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul’dan alınacak mı?
10.05.2021
A+
A-

UEFA, İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalini Wembley’ye taşımaya hazırlanıyor. New York Times’ın haberine göre, UEFA yetkilileri ve İngiliz hükümeti, corona virüs seyahat kısıtlamalarını ortadan kaldırmak konusunda biraraya gelecek.

UEFA yetkilileri ve İngiliz hükümeti, corona virüs seyahat kısıtlamalarını ortadan kaldırmak için Manchester City-Chelsea Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul’dan Wembley’e taşımayı görüşecek. Flaş iddianın sahibi New York Times gazetesi…

Avrupa futbolunun yönetim organı, Pazartesi günü(bugün) İngiliz hükümeti ile Şampiyonlar Ligi finalinin Londra’ya taşınması konusunda görüşecek.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 29 Mayıs’ta yapılması planlanan final, Avrupa kulüp futbol takvimindeki en büyük gün olarak öne çıkıyor.

Maçın nerede yapılacağına ilişkin iddialar, Türkiye’nin geçen ay corona virüs önlemleri kapsamında tam kapanma ilan etmesinden bu yana artıyor. Manchester City ve Chelsea’nin finaldeki yerlerini almalarından kısa bir süre sonra İngiliz hükümeti, taraftarlar için Türkiye’yi riskli ülkeler arasında işaret etti.

İngiltere Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde UEFA’ya başvurararak finalin İstanbul’dan alınmasını istemişti.

İngiltere Türkiye’yi ‘kırmızı listeye’ almıştı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), geçen sene İstanbul’un ev sahibi olduğu 2019-20 Şampiyonlar Ligi finalinin 12-23 Ağustos’ta Lizbon’da sekizli final formatıyla oynanmasına karar vermişti.

UEFA kararı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir açıklamalarda bulunmuş ve “2021 yılında inşallah seyircili olarak Şampiyonlar Ligi finalineAtatürk Olimpiyat Stadımızev sahipliği yapacaktır” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.