SADEM öğrencileri, Geyve Ayva Festivali’nde…

SADEM öğrencileri, Geyve Ayva Festivali’nde…
17.10.2022
A+
A-

SADEM öğrencileri, Geyve Ayva Festivali’ne katılarak Türk kültürünü tanıma fırsatı buldu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi SADEM öğrencileri, Geyve Ayva Festivali’nde Türk kültürünü yaşayarak öğrendiler.

Yurtdışından ülkemize gelen öğrencilere eğitimin yanı sıra Türk kültürünü de tanıtan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi SADEM (Sakarya Dil Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi), 53 farklı ülkeden Türkçe öğretmeni ile birlikte Türk kültürünü öğrencilere aktarmak, onların yaparak ve yaşayarak ülkemizi tanımalarını sağlamak amacıyla pek çok etkinliğe imza atıyor.

Bu kapsamda Sakarya’da geleneksel olarak düzenlenen Geyve Ayva Festivaline katılan SADEM öğrencileri, festival kortejinde yürüdü, gençlik merkezinin açılışına katıldı. Festivale  katılan öğrenciler ilçenin yöresel lezzetlerini tatma ve Türkçe konuşma pratiği yapma imkânını da  buldu.

Renkli giysileri ve bayraklarıyla festivale coşku katan SADEM öğrencileri, yıl içinde pek çok kültürel aktivite düzenleyeceklerini ve Sakarya’daki etkinliklere katılacaklarını belirttiler.

Geyve Ayva Festivali’ne katılarak Türk kültürünü, gelenek ve göreneklerini görerek ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi SADEM öğrencileri, ”Festival boyunca Geyve ilçesinin yöresel lezzetlerini tatma ve vatandaşlarla Türkçe konuşma pratiği yapma imkanı da yaşadık. Bu organizasyon için SADEM’e teşekkür ediyoruz.” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.