RTÜK haber sitelerine lisans için süre verdi!

09.02.2022
A+
A-

RTÜK’ten yeni karar: Amerika’nın Sesi, DW Türkçe ve Euronews haber sitelerine lisans için süre verildi

ANKARA (İGFA) – Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Türkçe yayın yapan uluslararası haber sitelerinin denetleneceğini bildirdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Üst Kurul’un ilk kez uluslararası haber siteleri için denetim yetkisini kullanacağını, alınan karar doğrultusunda Amerika’nın Sesi, DW Türkçe ve Euronews haber sitelerine lisans için 72 saat tanıdığını, lisans başvurusunda bulunmayanların ise erişimlerinin engelleneceğini söyledi.

RTÜK’ün bu kararının internet sitesinde yayımlanmasının ardından 72 saatlik süre başlayacak.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, yaptığı paylaşımında, “Ulusal basının ardından sıra uluslararası haber sitelerinin denetlenmesine ve sesinin kesilmesine geldi. RTÜK’ün ‘sitede video var lisans almalı’ bakışıyla denetlenmeyecek hiçbir haber sitesi kalmaz. Asıl hedef basın özgürlüğü ve çok seslilik. İstenen basın sussun, eleştirmesin. RTÜK’e İnternet yayınlarını denetleme yetkisine veren yasa 2019 yılında yürürlüğe girdi. Üç yılın ardından RTÜK’ün aklına yabancı haber sitelerinin gelmesi hayli ilginç. Anlaşılan devamı da gelecek!” değerlendirmelerinde bulundu.

https://twitter.com/ilhantasci/status/1491341318228160513
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.