Rize’de sel: 7 can kaybı, 3 kişi aranıyor

Rize’de sel: 7 can kaybı, 3 kişi aranıyor
15.07.2021
A+
A-

Rize’de sağanak yağışlar sonrası meydana gelen sel ve heyelan sonrası son duruma göre 7 kişi hayatını kaybetti, 3 kişiden haber alınamıyor. Rize Valisi Kemal Çeber, 100’e yakın köy ve beldenin yağıştan etkilendiğini bildirdi.

Güneysu ilçesinde ise sele kapılan 1 kişi aranıyor. AFAD’dan yapılan açıklamada çevre illerden bölgeye ekiplerin yönlendirildiği belirtildi. Rize Valiliği ise enkaz altında 2 kişinin kaldığını ve arama çalışması yürütüldüğünü bildirdi.

Rize’de öğle saatlerinden itibaren etkisi gösteren şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, ev ve iş yerlerini sular bastı. Bazı araçlar ise suya gömülerek mahsur kalırken, sürücüler su içinde kalan araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

Yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketi nedeniyle merkeze bağlı Muradiye beldesinde kaybolanların Nuri Cemal Mert ile eşi Hacer Mert, Güneysu ilçesinde ise Halil Arıcı olduğu bildirildi. Olayla ilgili bölgelere AFAD, JAK ve yerel arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği aktarıldı.

Öte yandan yaşan sel felaketi nedeniyle bölgeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun gittiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize’de meydana gelen sele ilişkin açıklama yaptı. Soylu, “8 vatandaşımızla ilgili yapılan arama kurtarma çalışmalarında 5’ini kaybettik. 3’üyle ilgili arama kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz. Hasar tespit çalışmaları da devam ediyor. Hastanelere toplam müracaat sayısı 5’ti. 4’ü hastaneden taburcu oldu. Bir vatandaşımız da şu anda hastanede tedavi altında” ifadelerini kullandı.

Merkeze bağlı Muradiye beldesi Orta Mahalle’de yıkılan binanın enkazından bir kadının cesedi gece geç saatlerde çıkartılmış, kayıp ihbarında bulunulan Güneysu ilçesine bağlı Asmalıırmak köyü muhtarı Adem Yanık’ın cesedi ise bu sabah evinin yüz metre aşağısındaki dere yatağında bulunmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.