Prof. Dr. Ümit Özdağ, bombayı bıraktı!

Prof. Dr. Ümit Özdağ, bombayı bıraktı!
12.01.2021
A+
A-

İYİ Parti’den ihraç edilen Kurucular Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, yarın Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek. “itiraz” davası öncesi sosyal medya hesabından partinin Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın paylaşımları üzerinden göndermede bulundu.

Prof. Dr. Özdağ, sosyal medya hesabından İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın daha önce yaptığı paylaşımları nedeniyle, ”Uğur Poyraz’ın gösterdiği sağlam politik duruş hepimizin malumudur!” ifadelerine yer verdi.

Ümit Özdağ sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

”Yarın ihracımın iptali için görülecek duruşmada, İYİ Parti’den ihraç edilmem için gerekli belgeleri hazırlayan Genel Sekreter (2015 AKP Ankara mv adayı) Uğur Poyraz’ın, gösterdiği sağlam politik duruş hepimizin malumudur!”

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili yaptığı değerlendirmelerin ardından Meral Akşener’in talimatıyla 16 Ekim’de İYİ Parti’den çıkartılan İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, dönüş için 14 Kasım’da dava açmıştı. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek dava için 13 Ocak Çarşamba gününe duruşma tarihi verilmişti.

DURUŞMA SAAT 11.30’DA BAŞLAYACAK

İYİ Parti genel merkezinden soruşturma dosyası ve parti tüzüğünü isteyen mahkeme, yarınki duruşmada ihracı şekil yönünden inceleyip karar verecek. Ümit Özdağ’ın avukatlığını, İyi Parti Merkez Disiplin Kurulu eski üyesi Uğur Tarhan yapacak.

Tek celsede bitmesi beklenen Ankara Adliyesi’ndeki davanın duruşması saat 11.30’da başlayacak.

MHP’DEN İKİ KEZ İHRAÇ EDİLMİŞTİ!

Prof. Dr. Ümit Özdağ, genel başkanlığa aday olduğu için Devlet Bahçeli’nin talimatıyla MHP’den iki kez ihraç edilmişti. Yarın görülecek duruşmada mahkeme, İyi Parti’den ihraç sürecini Siyasi Partiler Kanunu ve İyi Parti Tüzüğü’ne aykırı bulursa Ümit Özdağ, kurucuları arasında yer aldığı İyi Parti’ye de tekrar dönüş yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.