Prof. Dr. Hilmi Özen, Bağımsız Cumhurbaşkanı Aday Adaylığını açıkladı

Prof. Dr. Hilmi Özen, Bağımsız Cumhurbaşkanı Aday Adaylığını açıkladı
13.10.2022
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hilmi Özden, Haziran 2023’te yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Prof. Özden, adaylık için gereken 100 bin imzayı topladığı takdirde seçimlere katılabilecek.

22 maddelik adaylık amaçlarını anlattığı bir bildiri yayınlayarak sürece dâhil olan, parlamenter sisteme dönüşü ve Atatürk Devrimlerini işaret eden Prof. Dr. Özden, “Bu yol uzun bir yol, bu yol mutlaka hep birlikte gayret edilecek bir yoldur. Türk Milletinin geleceğinin yine Türk Milletinin gayretiyle güzel günlere kavuşacağına inancımız tamdır” dedi.

“Türkiye ortak bir paydada birleştirilmeli”

Özden, Türkiye’nin ortak bir paydada birleştirilmesi gerektiğini belirterek, “Bunun için sadece şahsımın değil başka adayların da ortaya çıkması milletimiz için ayrı bir kapı açacaktır. Şüphesiz profesyonel siyasetçilerimiz de buna başvuracaklardır” dedi.

“Konuya öznelden bakılmamalı”

Özden, konuya öznelden bakarak bireysel bir bakış açısı sergilenmemesi gerektiğini dile getirerek şöyle devam etti: “Öyle olursa onun adı siyaset ve politika olmaz. Hâlbuki politikanın amacı topluma nesnel bir şekilde bunu yayabilmek ve böylece ortak bir payda oluşturmaktır. Bu düşünceden hareketle bağımsız adayların ortaya çıkması ve deneyimli politikacı arkadaşlarımız da bunu bir ölçü olarak kendilerine alması mutluluk duyacağımız bir şey olur. Aday adaylığımı ortaya koyma sebebim de budur”.

“Parlamenter sistem Türkiye’nin olmazsa olmazlarından”

“Hangi arkadaşımız seçilirse seçilsin mutlaka parlamenter sisteme dönme düşüncesiyle seçileceğine inanıyorum. Mevcut cumhurbaşkanımız da böyle bir düşünceyi zihninde taşıyor olabilir çünkü sistem tıkanmış durumda.

Kuvvetler ayrılığının azaldığı bir sistem Türkiye’de yürüyemeyecektir. Milli Mücadele’nin en zor günlerinde bile Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere kurmay kadro hareket ederken daima Meclis’e danışarak ve rızasını alarak hareket etmiştir. Bu nedenle parlamenter sistem Türkiye’nin olmazsa olmazlarındandır.”

“100 bin imzayı toplamaya çalışacağım”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte en az 100 bin seçmen imzasını toplayan kişiler cumhurbaşkanlığına aday olabiliyor. 100 bin imzayla aday olacak kişi YSK’ye bizzat başvuru yapacak. Destekledikleri aday için imza atacak seçmenler de bizzat kayıtlı oldukları ilçe seçim kurullarına giderek işlemlerini yapacak.

Bağımsız Cumhurbaşkanı aday adayı ESOGÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hilmi Özden, “Adaylık için gereken 100 bin imza toplanabilir, toplanmayabilir. Biz toplamak için çalışacağız. Niye? Çünkü bu bir gayrettir, çalışmadır. Toplanamamış olsa bile bir örnek oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

PROF. DR. HİLMİ ÖZDEN KİMDİR?

Uluslararası bir bilim adamı olan 1959 doğumlu Hilmi Özden, Konya ve Eskişehir’de İlk ve Orta öğrenimini tamamladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra, iki yıl mecburi hizmet ve on altı ay askerlik görevlerini takiben Sağlık Ocaklarında, Köy Hizmetleri 14. Bölge Müdürlüğünde tabip olarak çalıştı.

1995 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında Prof. Dr. Gürsel Ortuğ ve Prof. Dr. Nedim Ünal danışmanlıklarında “Omurganın Torakal Bölümü’nde Medulla Spinalis Çaplarının Manyetik Rezonans Tekniği İle Ölçümü ve Değerlendirilmesi” isimli tezi tamamlayarak Anatomi doktoru unvanı aldı.

2005 yılında ESOGÜ tarafından Nottingham Üniversitesine gönderildi ve Dr. Lopa Leach’in yanında angiogenesis üzerine çalıştı. Yurt içinde sıçan ve farelerde transplantasyon, embriyonik kök hücre ve mikrocerrahi üzerine çalışmalar yapan ekiplerde görev aldı.

Anatomi profesörü ve tıp doktoru olan Hilmi Özden, ayrıca farklı alanlarda lisans ve doktora sahibidir.

Dr. Özden, 2002 yılında ESOGÜ Tıp Fakültesi Deontoloji Anabilim Dalında Prof. Dr. Ömür Elçioğlu’nun öğrencisi olarak “Kutadgu Bilig’de Ahlâk Kavramı ve Tıp Etiğine Katkısı” isimli tezini tamamladı.

Son olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümünü bitirdi.

Türk kavimleri üzerine araştırmaları olan Hilmi Özden, 2013 yılında, Eskişehir Türk Dünyası Başkenti Ajansı Danışma Kurulunda ESOGÜ temsilcisi oldu. Şu anda ESTÜDAM (ESOGÜ Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi) müdürü olarak da görev yapmaktadır.

belgeseltarih.com, sonhaber16.com ve anadolu16.com sitelerinde periyodik yazıları yayınlanan Hilmi Özden’in anatomi alanında yurt içi ve yurt dışı çalışmaları ile Türk kültürü üzerine yayınlanmış kitapları ve çok sayıda makalesi bulunuyor.

Anatomi, Tıp Tarihi ve Tıp Etiği üzerine yurt içi ve yurt dışı çalışmaları bulunan Dr. Özden, ESOGÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında öğretim üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.