Prof. Atun’dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Prof. Atun’dan dikkat çeken Türkiye açıklaması
23.11.2023
A+
A-

Prof. Dr. Ata Atun, Türkiye’nin gücü itibarıyla Ortadoğu ve dünyada sözü geçen  bir ülke konumunda olduğu belirterek, önümüzdeki süreçte Filistin’de garantör ülkelerden birisi olacağını söyledi.

Prof. Dr. Ata Atun, ADA TV’de Nupelda Karabuğday’ın sunduğu GÜNAYDIN ADA Programında Cumhurbaşkanı Tatar’ın Oxford Üniversitesi’nde verdiği konferansını ve gündemi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ilk kez İngiltere’de bilhassa Oxford’da düzenlenen konferansta konuşmasının çok önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ata Atun, ”Konuşmasında Sayın cumhurbaşkanımız, 1950’li  yıllardan itibaren Kıbrıs’ta yaşanan gelişmeleri, Rumların Türklere karşı uyguladığı zulmü çok güzel anlattı. Cumhurbaşkanımızın İngiliz parlamenterler ve İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumu mensuplarıyla bir araya gelmesi çok  önemli bir gelişmedir” dedi.

Prof. Ata Atun, Türkiye’nin çok güçlü bir ülke konumunda olduğunu belirterek Ortadoğu’da bir çok ülkenin bölündüğünü, Türkiye’nin de bölünmeye çalışıldığını ancak bunda başarılı olunamadığına dikkat çekti.

Türkiye’nin askeri ve silah gücü olarak bölgede sözü edilen bir ülke konumunda olduğunu ve kendi silahını üreten dünyadaki beş ülkeden  birisi olduğunu ifade ettiği konuşmasında İsrail’in Gazze’de uyguladığı saldırılara da değinen Prof. Atun, İsrail güvenebileceği karadan bağı olan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti ve İsrail’in de kabul etmesiyle Türkiye’nin  bölgede garantör ülkelerden birisi olacağını söyledi.

Prof. Dr. Ata Atun, GÜNAYDIN ADA Programında KKTC’de yabancılara mülk satışı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Türksoy’un Ankara’da İsmet Vehit Güney’i anma programı düzenlemesi ve Gazze’den Türk ve KKTC vatandaşlarının tahliyesi konularında açıklamalarda bulundu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.