Polat soruşturmasında 27 şirkete kayyım kararı

Polat soruşturmasında 27 şirkete kayyım kararı
07.11.2023
A+
A-

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Dilan ve Engin Polat ile yakınları hakkındaki soruşturma kapsamında 27 şirkete kayyım atandı.

Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialar bulunan sosyal medya ünlüsü Dilan Polat ile eşi Engin Polat ve yakınları hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polat çifti ve yakınlarına ait 27 şirket için kayyım atanmasını talep etti. Hakimlik 27 şirkete kayyım atanmasına hükmetti.

14 KİŞİ TUTUKLANDI

Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi”, “213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “7258 Sayılı Kanun’a muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmada, Dilan ve Engin Polat ile yakınlarının tüm mal varlıklarına 12 Ekim’de el konulmasına karar verilmişti. Soruşturma kapsamında, Sulh Ceza Hakimliği tarafından aralarında Dilan-Engin Polat çiftinin de bulunduğu 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilirken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.