Planlarım ve hedeflerim…

Planlarım ve hedeflerim…
02.12.2023
A+
A-

Öncelikle hukuk fakültemin değer yargılarına uygun hareket ederek şahsıma ve meslek hayatıma faydalı işler yapmak. Sonrasında başkanı olduğum hukuk fakültemin öğrencilerini bugün olduğu yerden çok daha iyi yerlere taşımak, vizyonlarını ve hukuka bakış açılarını genişleterek onların da eğitim ve kariyer hayatlarına katkıda bulunmak.

Hukuk sistemine önerilerim; hukuk eğitiminin niteliğini artırmak için, hukuk fakültelerinin programlarının içeriği ve yöntemi gözden geçirilmeli, meslek hayatına yani sahaya katkısı olacak derslere daha fazla önem verilmeli. Örneğin dilekçe yazma dersi gibi…

Hukuk sisteminin işleyişini iyileştirmek için, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı güvence altına alınmalı, yargısal denetim mekanizmaları etkinleştirilmeli, yargısal süreçlerin hızlı, adil olması sağlanmalıdır.

Ayrıca hukukun evrensel ilkeleri ve insan haklarına saygı gösterilmeli, hukukun değişen toplumsal ihtiyaçlara uyum sağlaması için gerekli yenilikler yapılmalı.

Henüz, hukuk 2. sınıf öğrencisiyim. Fakülteye girdiğim ilk andan itibaren her türlü hukukla alakalı etkinliğe, ortama katıldım. 1. sınıfta fakültemin hukuk hulübü olan hukuk ve gelişim kulübünün yönetim kurulu üyesiydim, şu anda da fakültemin başkanlığını yapmaktayım.

Ve dönem başladığından bu yana yukarıda da bahsettiğim şekilde öğrencilerin vizyonunu ve hukuka bakış açısını genişletecek işler yapmayı hedefliyorum.

  • Eda Tunalı – Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Temsilcisi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.