Özgür Özel’den sert Can Atalay açıklaması

Özgür Özel’den sert Can Atalay açıklaması
04.01.2024
A+
A-

Özgür Özel’den çok sert Can Atalay açıklaması: ‘Erdoğan sivil darbenin başıdır.’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, PM toplantısı sonrası yaptığı açıklamada AYM kararına rağmen Yargıtay’ın Can Atalay’ı serbest bırakmamasına sert tepki göstererek, “Erdoğan sivil darbenin başıdır” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi, Yargıtay’ın Can Atalay kararının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla olağanüstü toplandı. Saat 12.00’de başlayan ve 14.50’de sona eren MYK’nin ardından hemen PM toplantısına geçildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saat 18.00’de biten PM’nin ardından basın mensuplarının karşısına geçti.

“BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARI 8 OCAK HAFTASINDAKİ PM TOPLANTISINDA AÇIKLANACAK”

PM salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özgür Özel, PM toplantısında aldıkları kararları açıkladı. PM’nin aday gündemiyle toplanmasının planlandığını ifade eden Özel, Yargıtay’ın Can Atalay kararı sebebiyle adayların 8 Ocak haftasındaki PM’de açıklanacağını belirtti.

“YARGITAY’IN KARARI SİVİL DARBE GİRİŞİMİ”

Özel, ayrıca ön seçimleri tamamlanan seçim çevrelerindeki adayların belirlendiğini ancak PM’nin tek gündeminin, “Sivil darbe girişimi” olarak nitelendirdiği Yargıtay’ın kararı olduğunu belirtildi.

“GEZİ DAVASI, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SİYASİ KİN DAVASIDIR”

Özel yaptığı açıklamada,

“Bugün eğer ki Can Atalay serbest kalmış olsaydı da bugün esir tutulan Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’in Recep Tayyip Erdoğan’ın açık talimatıyla yeniden yargılanıp, yine hiçbir delil olmadan tamamen hukuka aykırı bir şekilde cezalandırıldıkları gerçeğini değişmeyecekti. Gezi Davası, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kin davasıdır. Gezi Davası, Erdoğan’ın kendisini meşrulaştırmak için suçsuz insanları içeride tuttuğu bir davadır” ifadelerini kullandı.

Özel, Atalay’ın milletvekili adayı olduğunu ve Hatay halkının oyu ile seçildiğini hatırlatarak,“Can Atalay milletvekili olmak için başvurduğunda ona bunun önünde bir engel olmadığına dair bir evrak verilmiştir. Ve ismi, birleşik oy pusulasına devlet tarafından yazılmıştır.” dedi.

“ERDOĞAN, ANAYASAYI ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞAN BU DARBE GİRİŞİMİNİN BAŞINDA OLDUĞUNU İTİRAF ETMİŞTİR.”

Özel, Erdoğan’ın kendisi için Anayasa yaptığını iddia ederek,“Erdoğan, 153’üncü maddeyi yırtıp atmıştır. Onun adına bunu beş hakim yapmıştır. Erdoğan, anayasayı ortadan kaldırmaya çalışan bu darbe girişiminin başında olduğunu itiraf etmiştir.” İfadelerini kullandı.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.