Özgür Özel’den flaş iddia: AKP Öcalan’ı serbest bırakmak istedi, Erdoğan’ın imzası var

Özgür Özel’den flaş iddia: AKP Öcalan’ı serbest bırakmak istedi, Erdoğan’ın imzası var
05.05.2023
A+
A-

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: AKP Öcalan’ı serbest bırakmak istedi, Erdoğan’ın imzası var.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in AKP iktidarının terörist başı Öcalan ile görüşmek üzere yargıdan bir ismi İmralı’ya gönderdiğine yönelik çıkışının ardından bir iddia da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi. AKP’nin Öcalan’ı daha önce de serbest bırakmak istediğini belirterek, “Öcalan’ın imzası ile Meclis’e kanun teklifi verildi. Tayyip Erdoğan ve ekibi, bunca girişimde bulunmamış gibi şimdi, partimize, ittifakımıza, cumhurbaşkanı adayımıza iftira atmaktadır” dedi.

İktidarın, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde İmralı’da bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakacağı iddiasını daha önce “Bununla ilgili bir CHP’linin konuştuğu bir video göstersinler, siyaseti bırakırım” diyen Özgür Özel, siyasetin gündemine bomba gibi düşen bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün katıldığı bir televizyon programında CHP’ye ilişkin iddiasını tekrarladı. Soylu, “Ben Apo’ya özgürlük vereceğim, diyor” dedi. Sunucunun bunu kimin söylediğini sorması üzerine Soylu, yanıt veremedi. Erdoğan ise 29 Nisan’daki İzmir mitinginde “Bunların hayatı yalan. Bay Kemal ne diyor? Selo’yu cezaevinden çıkartacakmış, hatta bebek katili Apo’yu da çıkartacakmış” dedi.

Bu açıklamalara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise bir televizyon programında “Biz ‘Öcalan’ı serbest bırakacağız’ diyen bir parti yetkilimizin videosunu gösterin siyaseti bırakacağım” dedi. Özel bu sözlerini sosyal medya hesabından da paylaştı. Özel, AKP’nin biri 2006 yılında olmak üzere Öcalan’ı serbest bırakmak amacıyla Meclis’e kanuni düzenlemeler sunduğunu ancak partilerinin itirazları üzerine geri çekildiğini belirtti.

ERDOĞAN’IN BAŞBAKAN OLARAK İMZASI VAR

Birgün gazetesinden Mustafa Kömüş’ün haberine göre dönemin Bakanlar Kurulu tarafından Meclis’e sunulan tasarının 6’ncı maddesinin son fıkrasında şu ifadeler yer alıyor: “…suç işlemek için örgüt kurma suçuna ilişkin etkin pişmanlık hükümlerinin terör örgütünün kurucusu, yöneticisi veya üyeleri hakkında da uygulanabileceği kabul edilmiştir. Böylece terör örgütleriyle ilgili olarak zaman zaman ‘pişmanlık yasası’ adıyla özel kanuni düzenlemeler yapılmasına duyulan ihtiyaç karşılanmış olmaktadır. Ancak, bu hükme göre, terör örgütünün kurucusu, yöneticisi veya üyesi konumundaki kişi, etkin pişmanlık hükümlerinden ancak bir defa yararlanabilecektir.”

2006 yılında Meclis’e sunulan ancak Adalet Komisyonu’nda bu ifadeler çıkarılan tasarıda imzası olanlar ise çok ilginç. Tasarıda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da dâhil olmak üzere bütün Bakanlar Kurulu’nun imzası bulunuyor.

‘YALAN VE İFTİRAYA DAYALI KAMPANYA YÜRÜTÜYORLAR’

Konuya ilişkin konuşan Özel şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı, genel başkanlarıyla, sözcüleriyle yalana dayalı bir kampanya yürütüyor. Milletin gönlünden düştüklerini seçimi kazanamayacaklarını anladıkça tezvirata başvuruyorlar. Seçim kampanyasının başından beri ağızlarında bir cümle var, ‘Abdullah Öcalan’ı serbest bırakacaklar’. Bugüne kadar Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasına ve etkin pişmanlıktan yararlanmasına yönelik en net girişim, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, 2006 yılında bir kanun tasarısı olarak gelmiş, bu düzenleme başta partimiz, kamuoyunun baskıları sonucunda komisyon aşamasında tasarı metninden çıkarılmıştır. Yine çözüm süreci olarak adlandırılan döneminde Öcalan’a yönelik ev hapsi kararı verilebileceğine yönelik AKP sözcülerinin demeçleri hafızalarımızdadır. Tayyip Erdoğan ve ekibi, bunca girişimde bulunmamış gibi şimdi, partimize, ittifakımıza, cumhurbaşkanı adayımıza bu iftiraları atmaktadır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.