Özdağ ile Soylu arasında ‘briket ev’ tartışması

Özdağ ile Soylu arasında ‘briket ev’ tartışması
07.08.2022
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında bu kez İdlib’te Suriyeliler için yapılan briket evler yüzünden tartışma çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ arasında bu kez Suriyeliler için İdlib’te yapımı devam eden briket evler konusunda tartışma yaşandı.

SOYLU’NUN MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından, “Boş konuşmuyoruz. Çözüm üretiyoruz Suriyeli kardeşlerimizin onurlu, gönüllü, güvenli geri dönüşü için İdlib’te 62.145 briket ev tamamlandı. Yıl sonuna kadar hedef 100.603 briket ev. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla AFAD koordinasyonunda STK’ların desteğiyle tamamlanacak inşallah” mesajını paylaştı.

ÖZDAĞ’IN MESAJI

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ da sosyal medya hesabından, Soylu’nun mesajına cevap olarak, “Valiliklere yazı yollanarak il bütçelerinden bu evler için kaynak aktarmaları istendi. Ordu valiliği Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon TL’yi Suriye’ye aktardı. Seçimden önce bazı Suriyelileri şov amaçlı İdlib’e yollayıp orada besleyecekler” diye yazdı.

ORDU VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Süleyman Soylu ile Ümit Özdağ arasındaki atışmaya, Özdağ’ın mesajında adını verdiği Ordu Valiliği de dahil oldu.

Valilikten yapılan basın açıklamasında, “Siyasi bir partinin Genel Başkanı bugün; ‘Valiliklere yazı yollanarak il bütçelerinden bu evler için kaynak aktarmaları istendi. Ordu Valiliği Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon TL’yi Suriye’ye aktardı.’ yalanını ortaya atmıştır.

Bu iddia tamamiyle gerçek dışı ve provokasyon amaçlıdır.

Valiliğimizden gönderilen ne bir ödenek ne de il bütçesinden yapılan bir harcama sözkonusudur.

Hayırsever vatandaşların STK’lara yaptığı bağışlarla gerçekleşen projeye, ilimizdeki STK’lar ve hayırsever iş insanlarımız 2020 yılında 35 briket ev yapımı için toplam 210 bin TL bağış ile katkıda bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

ÇATAKLI DA DAHİL OLDU

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da tartışmaya dahil olan isimlerden oldu.

Çataklı sosyal medya hesabından, “Bir deliyi başımıza saldılar. Uğraşıp duruyoruz. Hayırlısı Allah’tan. Ümit Özdağ’ın bitmek bilmeyen, koskoca yeni yalanına Ordu Valiliğimizin cevabı” ifadeleriyle Ordu Valiliği’nin açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yardımcısı İsmail Çataklı’nın mesajını kendi hesabından retweet etti.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.