Osmangazi İMKB öğretmenleri, ihtiyaç sahiplerini iftarda doyurdu

Osmangazi İMKB öğretmenleri, ihtiyaç sahiplerini iftarda doyurdu
12.05.2021
A+
A-

Osmangazi İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, ‘Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi’ kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere iftarlık hazırladı.

Proje kapsamında tüm masrafları okulun gönüllü öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ekiple karşılanan iftarlıklar, Ramazan ayı boyunca her gün sosyal yardımlaşma ekibi ve muhtarlıkça belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Osmangazi İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesi’nde yapılan çalışmalara öğrenci ve öğretmenlerden büyük destek geldi. Bursa Valiliği tarafından onaylanan projenin yaklaşık maliyeti ise yaklaşık 350.000-400.000 TL olarak gerçekleşti.

Mutfağa girerek yemeklerin hazırlanmasına da destek veren Osmangazi İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğretmenleri iftar paketlerini her gün kendi araçlarıyla ailelere ulaştırdı. Günlük 60-65 kişilik hazırlanan iftarlık menülerin et ağırlıklı olmasına özen gösterildi.

Öğretmenler hayır yapmak için sıraya girdi

Bir çok öğretmenin kendi bahçesinden topladığı malzemelerle yapılan iftarlıklarda öğretmenlerin adak olarak kestirdiği kurban etleri de kullanıldı.

Büyük özveriyle çalışan Yiyecek İçecek Alanı öğretmenlerinin en büyük isteği, sosyal sorumluluk projeleri ile daha fazla kişiye ulaşabilmek için okul bahçesine Uygulama Kafeteryası yapılması. Sadece okuldaki yardımlaşma ile büyük mutluluğa vesile olan bu tür sosyal sorumluluk projelerini daha ileri taşımak için kafeterya yapımına destek verecek hayırseverlerden destek bekleniyor.

Uygulama kafeteryası hayata geçtiğinde yiyecek içecek alanı ihtiyaçlarının kendi içinde karşılanarak devlete yük olmadan kendi ayakları üstünde durur vaziyete geleceğini aktaran öğretmenler, ”Okula ve  devlete kazanç sağlayacak, öğrencilerimiz uygulama atölyesi dışında burada da haftalık nöbetle çalışarak profesyonel iş hayatına bir adım daha yaklaşacaklar. Öğrencilerimiz mezun olmadan işletme, kar, zarar döngüsü gibi kavramları öğrenebilecekler. Yapılacak çalışmalar, Alanımız açısından bu bölümü seçecek öğrencilerin sayısı artacak, hem de Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının kalıcı bir bölüm olmasını sağlayacaktır. Böylece sınırlı da olsa istihdam sağlamanın yanında kurum içi kültürün gelişmesine katkıda bulunacak ayrıca dışarıdan gelecek organizasyon, toplantı taleplerine de ev sahipliği yapabilecek hale gelinebilecektir. Okulumuzdaki ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek yemeklerin yapım işini üstlenerek sosyal sorumluluk projelerine olan desteğini arttırabilecektir. Destekte bulunan kurumların ikramlı toplantı-organizasyonu dışında onların adıyla okulumuzda yemek yarışması düzenlenebilir, önemli günlerde pasta-kurabiye gibi çalışmalar burada yapılabilir. Tüm bu faydaları hayata geçirmek için bu  güçlü ekibin yanında olmaya ne dersiniz?” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.