Orman yangınlarının hepsi deniz manzaralı…

Orman yangınlarının hepsi deniz manzaralı…
14.07.2019
A+
A-

Muğla’nın turizm merkezlerinde çıkan orman yangınlarının tamamı deniz manzaralı. Son bir ay içerisinde Muğla il genelinde günde ortalama 5 orman yangını çıktı.

Dalaman yangınını PKK üstlendi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’nın turisttik ilçelerinde zümrüt yeşili ormanlar alevlere yenik düşüyor. Muğla’nın Dalaman, ilçesinde çıkan orman yangınında 400 hektarlık alan küldü. Dalaman’da çıkan orman yangınlarını PKK’nın uzantısı olan ‘Halkların Birleşik İntikam Milisleri’ üstlendi.

Yanan alanların hepsi deniz manzaralı

Muğla’nın Turizm merkezlerinde çıkan orman yangınlarının tamamı deniz manzaralı.  Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Palamutbükü mevkiinde çıkan orman yangını 12 saat sürdü. Üç ayrı noktadan başlayan orman yangınında 20 hektarlık alan yok oldu. Palamutbükü Datça’nın eşsiz güzel koylarından birisi. Çam ormanlarının yanı sıra zeytin ve badem ağaçlarının bulunduğu koy tekne ve yatlar için büyük bir limana sahip.

Palamutbükü’nde çıkan orman yangını tamamen deniz ve koy manzaralı. Muğla’nın Dalaman ilçesinde başlayıp Göcek sınırına kadar dayanan orman yangını üç gün sürdü. Yangında 400 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Alevler Göcek Koyununun üzerinde kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangın sahası Göcek koyunu tepeden gören deniz manzarasına sahip. Fethiye Aksazlar Koyunda çıkan orman yangını da deniz manzarayı.

Aksezlar Koyunda 5 hektarlık deniz manzaralı alan kül oldu. Muğla’nın Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesinde çıkan orman yangınında 50 hektarlık alan kül oldu. Akyarlar sırtına kadar dayan orman yangını da deniz manzaralı.

(Muğla Sözcü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.