Önder Gümüş, partisinden istifa etti

Önder Gümüş, partisinden istifa etti
24.11.2021
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl İstişare Kurulu Üyesi Önder Gümüş, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Tarım politikaları konusunda uzman olan ve gazetemizde tarım ile ilgili yazılar da kaleme alan Önder Gümüş istifa dilekçesinde, ülkemizin başına gelen bütün kötülüklerin sebebinin, dinin siyasete alet edilmesinden kaynaklandığını ifade ederek, ”İyi Parti son günlerde kendisine “Ömer’in Yolu” diye bir politik hedef belirledi. Kendi adıma, bu politikayı eleştiren bir makale de kaleme aldım.” dedi.

”20 Kasım 2021’deki Denizli mitinginde ya da merkez veya taşra toplantılarında “Ömer’in yolu”, “Ömer’in yolunda Ali’nin yanında”, “Ömer’in yolunda Atatürk’ün izinde” ve benzeri ulusal gerçekliğimizle uyuşmayan daha birçok afiş gördüm, görmeye devam ediyorum. Anlaşılan, İyi Parti Ömer’in yolundan gitmeye devam edecek gibi.” diyerek parti politikalarına eleştirilerde bulunan Gümüş, ”Bilge Kaan’dan Mustafa Kemal’e bunca devlet büyüğümüz, bilgemiz, bilim insanımız, filozofumuz, velimiz, sanatçımız dururken ilkel, kabileci bir bedeviyi Türk milletine rehber kılmak da neyin nesi?” ifadelerini kullandı.

Önder Gümüş, ”Partinin bu tutarsız, yararsız ve çelişkili tutumu kime güven veriyorsa da bana vermiyor.” diyerek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ PARTİ BURSA İL İSTİŞARE KURULU ÜYESİ ÖNDER GÜMÜŞ’ÜN İSTİFA DİLEKÇESİ ŞÖYLE:

İstişare Kurulunun saygıdeğer üyeleri,

Siz istifa dilekçemi okurken muhtemelen ben kurulun WhatsApp sayfasından ayrılmış olacağım. Partiden istifa etmemin nedenini bizzat benim ağzımdan duyasınız diye istifa dilekçemi burada sizinle paylaşıyorum.

Üç yıldır sizinle birlikte Bursa’nın sorunlarını ele alıp tartışarak bunlara olası çözüm önerileri bulmanın onurunu yaşadım. Bundan dolayı hem il yönetimine hem de sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Atatürk ilke ve devrimlerinin eksiksiz hayata geçirildiği; tarımın yeniden ve evrensel ölçülerde yapılandırıldığı, planlandığı; açlığın ve yoksulluğun tümden ortadan kaldırıldığı; demokratik ve laik bir Türkiye özlemiyle hepinize saygılarımı sunuyorum. 24 Kasım 2021

Önder Gümüş

***

İYİ PARTİ OSMANGAZİ İLÇE BAŞKANLIĞINA

İyi Parti son günlerde kendisine “Ömer’in Yolu” diye bir politik hedef belirledi. Kendi adıma, yazdığım gazetede bu politikayı eleştiren bir makale de kaleme aldım. Ancak 20 Kasım 2021’deki Denizli mitinginde ya da merkez veya taşra toplantılarında “Ömer’in yolu”, “Ömer’in yolunda Ali’nin yanında”, “Ömer’in yolunda Atatürk’ün izinde” ve benzeri ulusal gerçekliğimizle uyuşmayan daha birçok afiş gördüm, görmeye devam ediyorum. Anlaşılan, İyi Parti Ömer’in yolundan gitmeye devam edecek gibi.

Ülkemizin başına gelen bütün kötülüklerin sebebi, dinin siyasete karıştırılmasındandır. Halbuki dini kavramlar,  semboller ve kişilikler insanın vicdanında olması gereken değerlerdir. Siyasete araç edilemezler. Bunlarla ancak lümpen kitlelere hitap edilebilir, düşünen ve demokrasi isteyen bir topluma değil. Biz ki yüz yıl önce bu ayırımı yapmış olan Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşlarıyız. Dara düştüğümüz böyle bir günde de ihtiyaç duyduğumuz gücü, kendi azmimizde aramalıyız.

Bilge Kaan’dan Mustafa Kemal’e bunca devlet büyüğümüz, bilgemiz, bilim insanımız, filozofumuz, velimiz, sanatçımız dururken ilkel, kabileci bir bedeviyi Türk milletine rehber kılmak da neyin nesi?

“Yurtta sulh, cihanda sulh”, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir”, “Hedefimiz muasır medeniyet seviyesidir” sözleriyle ve buna uyumlu devrimleriyle insanlık tarihinin geldiği seviyeyi taçlandıran Atatürk’ümüz var. Bunlar yetmiyorsa dünyanın çağdaş uygarlık düzeyine erişmesine katkı koymuş birçok tarihsel kişilik, yol, yöntem var.

Hem Ömer’in yolu Atatürk’ün iziyle olduğu kadar, insan aklı ve ahlakıyla da birbirine tamamen zıt iki kutuptadır. Bu çağda dünya daha ileriye bakarken, bizim Ömer, Ali, Osman deyip insanlık için bir anlam ve önemi olmamış bu bin beş yüz yıl öncesi zorbalarının yolundan gitmemiz, bizi ileriye değil geriye götürür. Partinin bu tutarsız, yararsız ve çelişkili tutumu kime güven veriyorsa da bana vermiyor.

Bu nedenle partinizden istifa ediyorum. İstifamın kabulünü saygılarımla arz ederim. 24 Kasım 2021

Önder GÜMÜŞ 

 

 

YORUMLAR

  1. İbrahim güngör dedi ki:

    Siz hazreti Ömer e zorba mı diyorsunuz yoksa ben mi yanlış anlıyorum