Öğretmenlerin ek zammı belli oldu!

Öğretmenlerin ek zammı belli oldu!
30.12.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde diye duyurduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 10 yıllık öğretmenlerin maaşı 1000, başöğretmenlerin maaşlarının ise 2000 TL artacağını açıkladı.

Milli Gazete’nin haberine göre, gelen son dakika haberi bilgisine göre, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin ayrıntıları açıklandı. Öğretmen maaşlarının ve Başöğretmen unvanı alanların maaşlarının miktarı da ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam sosyal medya hesabından duyurduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin ayrıntıları AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal açıkladı.

Teklifin 12 maddeden oluştuğunu duyuran Mahir Ünal, kanun teklifinin yarın TBMM’ye sunulacağını, ”Yürürlük tarihi 2023 olarak düzenlendi. Cumhurbaşkanımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde müjdesini verdiği Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklifimizi yarın sabah Meclis Başkanlığı’na sunacağız” ifadeleri ile duyurdu.

ÖĞRETMENLİKTE 10 YILI TAMAMLAYANLAR BİN LİRA FAZLA ALACAK

Kanun ile birlikte öğretmenliği ‘kariyer’ haline getireceklerini söyleyen Ünal, meslekte 10 yılını tamamlayanların uzman olarak 1000 lira fazla maaş alacağını ifade etti.

BAŞÖĞRETMEN UNVANI ALANLARIN MAAŞI 2 BİN LİRA ARTACAK

Ünal ayrıca başöğretmen unvanı alacak öğretmenlerin maaşlarının iki bin lira artacağını duyurdu.

AKP’li Mahir Ünal, ”Bu kanunla öğretmenlik mesleğini kariyer haline getiriyoruz. Meslekte 10 yılını tamamlayanlar uzman olacak ve 1000 TL maaşları artacak. Başöğretmen unvanı alanların maaşları 2 bin TL olarak artacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin TBMM’ye sunulduğunu belirterek, “Buradan tüm öğretmenlerimize bir müjde vermek istiyorum. Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifimiz TBMM’ye sunuldu. Öğretmenlerimizin hak ettiği birçok yeniliği içeren bu yasal düzenleme inşallah en kısa sürede yürürlüğe girecektir. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.