Öğretmenler Odası’ndan Eğitim Bir Sen’e sert tepki

Öğretmenler Odası’ndan Eğitim Bir Sen’e sert tepki
07.02.2024
A+
A-

Türkiye’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılında orta okullarda okutulacak seçmeli dersler için başvuru süresi 30 Aralık’ta başladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bir sendikanın kullandığı ilanla Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçesi için başvuruların son gününü 12 Şubat’a kadar devam edeceğini belirtmesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş konuyla ilgili sert açıklama yaptı.

Başkan Fatih Gümüş; “Bildiğiniz gibi seçmeli derslere başvurular başladı. Sadece bizim sendikamız değil Bursa’daki öğretmenlerimizden de konuyla ilgili tepki var. Ankara’da başka, Diyarbakır’da birbirine tezat görüşleri masaya koyan Malum-Sen yönetimi Türkiye’yi dil üzerinden parçalamak mı istiyor?” dedi.

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş, şunları söyledi:

”Milli Eğitim Bakanlığımız 2024-2025 eğitim öğretim yılında seçmeli dersler konulu yazıları gereği okullarımız öğrencilerin ilgi yetenek istekleri dikkate alınarak özellikle okul norm kadro sayısına göre işlemlerin yapılmasını istemiştir. Malum -Sen yine ölçüyü kaçırmış her işte olduğu gibi bu işe dahi el atmış, dayatmacı zihniyetini bir kez daha açığa vurmuş ve tescillemiştir. Malum Sen, Ankara da başka, Diyarbakır’da başka söylem geliştirmiş ve bu durumu afişe ederek eylem haline getirmiştir.

Şimdi soruyoruz,

1- Ey malum sen, seçmeli derslerin işlemleri ile neden bu kadar yakından ilgilisiniz?

2- Ey malum sen, seçmeli derslerin seçimi öğrencinin ilgi, isteği ve yeteneğine göre seçilmelidir. Öğrenci karar vermelidir. Hal böyle iken nereden çıktı bu seçmeli ders sevdanız?

3- Ey malum sen neden seçmeli ders işini dayatma ile zorunlu hale getirmektesiniz?

4- Baskıcı, statükocu, vesayet zihniyetini eleştirilenlerin, aynı tutumlarını okul idarelerinin üzerinde her fırsatta sergilemeleri, nihayetinde bir nevi dayatma aracı olarak görmeleri kabul edilemez bir tutumdur. Bu tutum ile neyi amaçlamaktadırlar.

5- Ey malum sen, okul idarelerini rahat bırakın, okullar yönetilsin. Okulları sizlerden iyi yönetecekleri aşikardır.

Bizler okullarımıza, öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize güveniyoruz. Var olsunlar… Velhasıl aynası afiştir, malum senin lafına bakılmaz…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.