O genel başkan partisini Tansu Çiller’e verdi!

O genel başkan partisini Tansu Çiller’e verdi!
05.08.2022
A+
A-

Tansu Çiller’in de olduğu toplantıda DYP eski milletvekili Bilgin, gittikleri partinin genel başkanının Çiller’e “Partim sizindir” dediğini aktardı

AKP iktidarını desteklerken Türkiye’nin “merkez sağ”a ihtiyacı olduğunu söyleyip uzun aradan sonra yeniden siyasete dönme hesapları yapan Tansu Çiller’in ilginç bir toplantı yaptığı ortaya çıktı.

Ciddigazete.com’un haberine göre Tansu Çiller, bir bölümü eski siyasetçi olan yol arkadaşlarıyla online toplantı gerçekleştirdi.

Yaklaşık 41 dakika süren toplantıda Tansu Çiller, Türkiye’nin “merkez sağ” bir partiye ihtiyacı olduğunu vurguladı, altını masadaki partilerin buna cevap veremediğini iddia etti ve bu açığı kendilerinin kapatacağını savundu.

Geçmişte Türkiye’yi çok başarılı bir şekilde yönettiğini iddia eden 76 yaşındaki Çiller’in mevcut hükümeti eleştirmeyip ısrarla “Türkiye’nin merkez sağa ihtiyacı var” demesi dikkati çekti.

Çiller, iktidarda bir parti varken ve muhalefet de güçlü bir şekilde siyaset yaparken ihtiyacın nereden kaynaklandığı konusunu açıklamadı.

Katılımcıların Tansu Çiller’e, “Sayın Cumhurbaşkanım”, “Sayın Başbakanım” hitaplarıyla teşekkür etmeleri dikkat çekti.

Ardından DYP eski milletvekili Ömer Bilgin söz aldı. Bilgin, 3-4 ay önce Tansu Çiller ile birlikte 2007 yılında kurulan DYP’nin genel başkanı Çetin Özaçıkgöz’ün yanına gittiklerini, Özaçıkgöz’ün Tansu Çiller’e, “Sayın Başbakanım. Partiyi bugüne kadar getirdik. Buyrun. Parti bundan sonra sizin emrinizde, sizin başkanlığında demiştir” ifadelerini kullandı. Bilgin ayrıca katılımcılara, “Doğru Yol Partisi iktidara gidiyor, Doğru Yol Partisi bir cumhurbaşkanı çıkarıyor ve Doğru Yol Partisi sizleri de milletvekili olarak meclise götürüyor sevgili arkadaşlar” dedi. Heyecanlanan katılımcılar, Bilgin’i teşekkür yağmuruna tuttular.

Öte yandan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kayıtlarına göre 28 Mayıs 2007 kurulan ve genel başkanlığını Çetin Özaçıkgöz’ün yaptığı Doğru Yol Partisi’nin 2 bin 241 üyesi olduğu görüldü. Teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayamayan Doğru Yol Partisi, henüz seçim vizesi alan partiler arasına katılamadı.

(Kaynak: ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.