Numan Şeker: Okuma alışkanlığımızı artırmalıyız

Numan Şeker: Okuma alışkanlığımızı artırmalıyız
07.06.2018
A+
A-

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ Projesi ödül törenindeki konuşmasında kitap okumanın toplumlar için çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de kitap okuyanların oranı birçok ülkenin gerisinde kalmış durumda. Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği bünyesinde faaliyet gösteren Genç Memur-Sen, okuma alışkanlığının yaygınlaşması amacıyla Bursa’da bulunan 40 Anadolu Lisesi’nden katılımcıların yarıştığı ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ adlı bir kompozisyon yarışması düzenledi.

Ödül töreninde konuşan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, okuma alışkanlığının toplumlar için önemine vurgu yaparak, “Veriler Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının düşük olduğunu gösteriyor. Türkiye’de 6 kişiye 1 kitap düşüyor. İspanya’da ise bu oran 2 kişiye 1 kitap şeklinde. Bu nedenle bunun gibi çalışmaları daha da artırmamız gerekiyor” dedi.

‘Fikre yönelen geleceğe yürüyen nesil’ temasıyla hayata geçirilen Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’nden dolayı Genç Memur-Sen’i tebrik eden Başkan Şeker, “Genç Memur-Sen’le birlikte bu projeyi yürütmekten dolayı gurur duyuyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Yarışmada ödül alan öğrencileri de tebrik eden Numan Şeker, “Burada önemli olan bu anlamlı projeye katılım sağlamak. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.