Nestlé Bursa, meslek yüksekokulu öğrencilerini ağırladı

22.11.2018
A+
A-

Nestlé Needs YOUth (Nestlé GENÇleri İstiyor) programıyla tüm dünyada gençlere iş fırsatları sunma hedefiyle çalışmalar yürüten Nestlé, Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 19 ülkede 40 farklı etkinlik gerçekleştirdi. Türkiye’nin dört bir yanından 24 meslek yüksekokulu öğrencisinin katılımıyla Nestlé’nin Bursa Karacabey fabrikasında düzenlenen fabrika gezisi ve atölye çalışmasında gençler iş hayatına hazırlık için ilk adımlarını attı.

Nestlé Türkiye, Avrupa Mesleki Beceriler Haftası etkinlikleri kapsamında 7-8 Kasım tarihlerinde Bursa Karacabey fabrikasında meslek yüksekokulu öğrencilerini ağırladı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından gelen 330 başvuru arasından 24 öğrenci seçildi. Fabrikayı gezerek Nestlé’nin iş birimleri hakkında bilgi edinen öğrenciler CV hazırlamanın incelikleri hakkında eğitim aldı. Nestlé İnsan Kaynakları ekiplerinin önderliğinde bir vaka çalışması gerçekleştiren öğrencilerden başarılı olanlar 2019 yaz döneminde Nestlé’de staj fırsatı kazandı.

Nestlé Türkiye İK Direktörü Nilüfer Demirkol, etkinliğe ilişkin değerlendirmesinde, “Mesleki eğitim yeni ortaya çıkan meslek ihtiyaçlarına, mevcut yeteneklerle açık pozisyonlar arasındaki farklılıklara ve genel olarak işsizliğe çözüm bulma anlamında çok önemli. Avrupa Mesleki Beceriler Haftası bu konuda farkındalığı artırmak için fırsatlar sunuyor. 2013 yılında Nestlé GENÇleri İstiyor programını başlatan Nestlé 2014 yılında da 200’den fazla şirketin katılımıyla “GENÇler İçin Birlik İnisiyatifi”ni hayata geçirdi. Bu kapsamda yıl boyunca gençleri iş hayatına hazırlamaya yönelik önemli çalışmalara imza atıyor. Bu hafta boyunca da EMENA bölgesinde fabrika ziyaretleri, atölye çalışmaları, kariyer günleri, gençlik eğitim günleri gibi 40 farklı etkinlik gerçekleştiriyor. Türkiye’de ise meslek yüksekokullarında okuyan gençlere Nestlé dünyasını tanıma, iş hayatına hazırlanma ve yaz döneminde staj imkanı kazanma fırsatları içeren bir program hazırladık. 2030 yılına kadar tüm dünyada 10 milyon gencin ekonomik fırsatlara erişimine destek olma taahhüdümüz kapsamında çalışmalarımızı artarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.