Naci Ünal’ın öğrencileri 41 yıl sonra buluştu!

Naci Ünal’ın öğrencileri 41 yıl sonra buluştu!
27.07.2021
A+
A-

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Evreşe beldesindeki ilkokuldan 1980 yılında mezun olan öğrenciler, 41 yıl sonra aynı okulun bahçesinde yeniden buluşmanın heyecanını yaşadılar.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Evreşe beldesindeki  ilkokuldan 1980 yılında mezun olan öğrenciler, 41 yıl sonra aynı okulun bahçesinde yeniden buluşmanın heyecanını yaşadılar.

Evreşe beldesinin  ilkokul  sıralarında 41 yıl önce başlayan okul arkadaşlıkları okuldan mezun oluş, ortaokul ve lise yıllarından sonra kimi iş hayatına, kimi askerliğe, kimide üniversiteye giderek, yaşama atılmaları nedeniyle ayrıldılar.Sınıftaki 16 öğrenciden 13’ü Evreşe beldesinden olmasına rağmen ilk kez 13 kişinin toplanarak, 1980 yılında mezun olmalarının ardından biraraya geldiler.

Kurban bayramı öncesi  Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir ve  Gemlik gibi şehirlerden memleketlerine gelen 1980 yılı Evreşe ilkokulu öğrencileri aynı okul bahçesinde 41 yıl sonra buluşarak hasret giderdiler.

Kırk bir yıldır ilk kez 16 kişiden 13 kişinin bir araya gelerek birbirini görmeyen sınıf arkadaşlarının yemekli bir  etkinlikte birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen 1980’in öğrencileri, “mezun olduğumuz okulumuzun bahçesinde toplanıp 25 yıl  önce kaybettiğimiz öğretmenimiz rahmetli Naci Ünal’ı ve anılarımızı yadettik. Mezarını ziyaret edip, dua ettik. Öğretmenimizin değerli eşi emekli öğretmen Nefise Ünal’la birlikte yemek yedik. Kendisine saygımızı ve sevgimizi ifade eden buketimizi sunduk. Çok anlamlı bir buluşmaydı. Adeta geçmişimizle, çocukluğumuzla kucaklaştık. Bizim telefonlarımız, internetimiz, bilgisayarlarımız kısacası iletişim araçlarımız yoktu. Birbirimizle okul haricinde pek görüşemez, konuşamazdık” dediler.Buluşma fikrinin  sınıf başkanı Işık Tülümen’in o dönemin mezuniyet fotoğrafı yayınlamasının ardındansözleşmiş gibi tüm üyelerden gelmesi üzerine buluşma gerçekleştirildi.

Merhum öğretmen Naci Ünal’ın öğrencileri son sözlerini şöyle tamamladılar. “bizleri bunca yıl sonra biraraya getiren  bizim arkadaşlık değerlerimiz,  gönül bağlarımız ve vefa duygumuzdur. İyi ki aynı sınıftaymışız iyi ki öğretmenimiz Naci Ünal’mış iyi ki toplanmaya karar vermişiz. Bundan sonrada buluşmayı istiyoruz” dediler.

(Kaynak: gelibolununsesi.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.