Müzik korolarından ‘Türk’ ismi kaldırıldı!

Müzik korolarından ‘Türk’ ismi kaldırıldı!
28.03.2021
A+
A-

Devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkartılması ve Andımız’ın yasaklanmasının ardından tepki çekecek yeni bir karara imza atıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının onayıyla müzik korosu topluluklarından “Türk” ismi kaldırıldı.

Danıştay’ın Andımız’ı yasaklaması ve Devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkartılmasının ardından bu kez müzik korolarındaki “Türk” ismi kaldırıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un “olur” verdiği önergeyle birlikte 4 ildeki müzik korosu topluluğundan “Türk” ismi çıkartıldı.

Elazığ’daki Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü “Elazığ Kürsübaşı Müzik Topluluğu Müdürlüğü”, Şanlıurfa’daki Devlet Türk Halk Müziği Korosu “Şanlıurfa Sıra Gecesi Müzik Topluluğu”, Diyarbakır’daki Devlet Klasik Türk Müziği Korosu “Diyarbakır Medeniyetler Müziği Korosu”, Edirne’deki Devlet Türk Müziği Topluluğu “Edirne Rumeli Müzikleri Topluluğu” olarak değiştirildi.

Ayrıca İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’na devredilerek kapatıldı.

Değişiklik, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç’ın  23.03.2021 tarihli yazısına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un onay vermesinin ardından gerçekleştirildi.

İşte ‘Türk’ isminin kaldırıldığı değişiklik metni:

(Kaynak: aykiri.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.