Mustafa Sarıgül: CHP baraj altında kalır

Mustafa Sarıgül: CHP baraj altında kalır
07.09.2023
A+
A-

Sarıgül, “Kılıçdaroğlu’na CHP’nin her zamankinden fazla ihtiyacı var. Kılıçdaroğlu, genel başkanlığından ayrıldığı andan itibaren CHP baraj altında kalır.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, tv100’de yayınlanan ‘Kübra Par ile Farklı Açılar’ programında siyasi gündeme dair soruları cevapladı.

Mustafa Sarıgül, Kübra Par’ın “CHP tabanında istifa beklentisi olduğu açık, siz neden Kılıçdaroğlu’nun görevde kalmasını istiyorsunuz” sorusuna şu cevabı verdi:

“O mesajlara ben de çok üzülüyorum. Bunu kondurmak istemiyorum ama biz troller diye çok açıklama yaptık. Mesaj dışarıdan gelmiyor, mesaj içeriden geliyor. Parti içi mücadele kadar dışa dönük mücadeleyi iyi verseler son derece iyi olur.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP’nin her zamankinden fazla ihtiyacı var. Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkanlığından ayrıldığı andan itibaren CHP baraj altında kalır.

Ben gücü önce Allah’ım, sonra da kendi kişiliğimden alırım. Ben ne konuştuğumu biliyorum. Ben ne söylüyorsam doğru söylüyorum. Ben koltuğun peşinde koşmuyorum, bazı arkadaşlar koltuğun peşinde koşuyor. Sabah bir bakıyorsunuz erken kalkıyor adam, ‘Ben genel başkan adayımım’ diyor. Öyle arkadaşlar var ki güvenlik kamerası bulsalar konuşacaklar. Ben buna üzülüyorum. Kılıçdaroğlu’nun arkasında çok değerli bir 25 milyon oy var.”

Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanlığı hedefi olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Ben, o yarışa Deniz Baykal’a karşı girdim. Kendi amatörlüğümden dolayı, erken davrandığımdan dolayı, zamanını beklemediğim için kaybettim. O yol benim için artık bitmiş bir yoldur” cevabını verdi.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.