MÜSİAD Bursa Şubesi’nden Kudüs tepkisi

MÜSİAD Bursa Şubesi’nden Kudüs tepkisi
17.05.2018
A+
A-

ABD’nin 120’den fazla ülkenin kınama kararına rağmen İsrail elçiliğini Kudüs’e taşımasına bir tepki de TÜMSİAD Bursa Şubesi’nden geldi.

Müslüman dünyası bu karara büyük tepki gösterirken TÜMSİAD Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman Arslan da “Kudüs Filistin’dir, mukaddestir ve Müslümanlarındır. Ne biz ne de İslam âlemi bu kararı asla kabul etmeyecek” dedi.

Atılan adımın Ortadoğu’da hedeflenen barış ortamını ciddi anlamda tehdit ettiğini vurgulayan TÜMSİAD Bursa Şube Başkanı Osman Arslan, “ABD’nin İslam coğrafyasının ortak davası olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma faaliyetleri, Müslümanları kışkırtmaya yönelik bir adımdır. Müslümanların kutsal toprağı Kudüs’e el uzatılmıştır” diye konuştu.

Müslümanların mübarek Ramazan ayında olduğunu hatırlatan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslümanların hiçbir kutsalına saygı göstermeyen İsrail, ramazan ayı içinde din ve yaşam haklarından başka hiçbir derdi olmayan mazlum ve silahsız Filistin halkına ölüm yağdırarak nasıl bir terör devleti olduğunu tüm dünyanın gözü önünde sergilemiştir. Maalesef İslam ülkelerinin liderleri ve halkları Türkiye Cumhuriyeti devleti ve aziz milletimizin göstermiş olduğu çabaları gösterememiş, bu zulme ses çıkarmayarak seyirci kalmıştır.”

Arslan, “Bugün ABD ne yaparsa yapsın biz Müslümanlar için gerçek hiçbir zaman değişmeyecektir. Kudüs’ün statüsünde değişiklik yapmaya yönelik her türlü girişim gayri hukuki ve art niyetlidir. Bunu asla kabul etmeyeceğiz ve ilahi adalet elbet tecelli edecektir” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.