Muğla Kavaklıdere’de Survivor’a ‘pehlivan’ tepkisi!

Muğla Kavaklıdere’de Survivor’a ‘pehlivan’ tepkisi!
08.01.2021
A+
A-

Özel bir kanalın fenomen programı Survivor adlı yarışma öncesinde Muğla’da destek polemiği yaşandı.

Muğla’nın Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, yarışmaya katılacak “Kırkpınar Başpehlivanı” olan İsmail Balaban için Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği tarafından da destek mesajına tepki gösterdi.

Hem Survivor programını, hem de Başpehlivan Balaban’a destek veren birliği eleştiren Başkan Demir, pehlivanların gücünü göstermekten önce güreş kültürünün tanıtılması gerektiğini söyledi. “Yağlı pehlivanın güreş kültürümüz ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı, ismi ve içeriğinden belli olan böylesi gereksiz ve yersiz bir gösteri programına keşke hiç katılmasa” diyen Başkan Demir, “İllaki katılacaksa aktif güreşi bıraktıktan sonra katılmayı düşünse daha iyi olurdu. Bu gösteri programı yağlı pehlivan güreş kültürümüze ve değerlerine sanki büyük katkı sağlayacakmış gibi Yağlı Pehlivan Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin sosyal medya hesaplarından yapmış olduğunuz bu paylaşmanızı da bir anlam veremedim. Birlik olarak görev ve misyonumuz bu olmasa gerek” dedi.

Hatırlanacağı gibi Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği, Başpehlivan Balaban’a destek mesajında, “Survivor 2021 programına katılacak olan 2013 ve 2017 yılları tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri başpehlivanı İsmail Balaban’ın yağlı güreş pehlivanlarının gücünü yansıtacağına ve yağlı güreşin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyor, kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.