MSB duyurdu: Askerlik yerleri belli oldu

MSB duyurdu: Askerlik yerleri belli oldu
28.07.2023
A+
A-

MSB, Ağustos celbi seçim ve sınıflandırma sonuçlarını açıkladı. Asker adayları, e-Devlet üzerinden sınıflandırma sonuçlarını sorgulayabiliyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ağustos celbi seçim ve sınıflandırma sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Asker adayları, e-Devlet üzerinden askerlik yerlerini sorgulayabiliyor.

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

SEVK TARİHLERİ NE ZAMAN?

Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri şu şekilde;

Er (1’inci Grup) – 10 Ağustos 2023

Er (2’nci Grup) – 07 Eylül 2023

Er (3’üncü Grup) – 05 Ekim 2023

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecek.

E-DEVLET ASKERLİK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılabilecek. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra açılan pencerede arama kısmına “Milli Savunma Bakanlığı” yazın ve ekrana yansıyan sekmeye tıklayın. Milli Savunma Bakanlığı kategorisinin altında askerlik yerinizi öğrenebilirsiniz.

CELP NEDİR?

Askerlik alımları dönem dönem olarak yapılır ve halk arasında buna celp adı verilmektedir. Bu bakımdan kişiler askerlik yerini öğrenmesi için bu celp dönemlerinin açıklanması ve yer bilgilerinin açıklandığının ilan edilmesi ile birlikte portala giriş yaparak öğrenmesi mümkündür.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.