MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e saldırdı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e saldırdı
12.12.2023
A+
A-

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’dan hakem Halil Umut Meler’e saldırı…

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler’e saldırdı. Meler, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Eryaman Stadı’nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler’e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler’in etrafını güvenlik güçleri sardı.

Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca’yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı.

Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

Hakem Halil Umut Meler hastaneye kaldırıldı

Hakem odasına gelen Halil Umut Meler, daha sonra sedyeyle ambulansa götürüldü.

Meler’in tedavisi hastanede devam ediyor.

Bu sırada MKE Ankaragücü taraftarı başkanları Faruk Koca’ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya giren taraftarlar oldu. Bu taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler maçın 50. dakikasında MKE Ankaragücü’nden Ali Sowe’u ikinci sarı kartla oyundan atmıştı. Bu karar tribünlerden büyük tepki topladı. Çaykur Rizespor da maçın son dakikasında gol bularak 1 puan aldı.

Hakem Meler’in sağlık durumuna ilişkin açıklama

Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, saldırıya uğramasının ardından hastanede tedavi altına alınan hakem Halil Umut Meler’in sadece sol göz çevresinde bir kanaması bulunduğunu belirterek, “Önemli bir hayati tehlike görünmüyor ama kafa travması olması nedeniyle hocamızı sabaha kadar takip edeceğiz. Kontrolleri yaptıktan sonra muhtemelen göndereceğiz.” dedi.

Yörübulut, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Meler’in acil servise gelmesinin ardından ilk muayenesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Daha sonra röntgen ve ileri tetkik tomografileriyle birlikte özellikle beyinden karın bölgesine kadar Meler’in taramasının yapıldığını ifade eden Yörübulut, şu bilgileri verdi:

“Şu an için hayati tehlikesi yok. Sadece sol göz çevresinde bir kanaması var, orada küçük bir çatlağı var. Onun dışında önemli bir hayati tehlike görünmüyor ama kafa travması olması nedeniyle hocamızı sabaha kadar takip edeceğiz. Kontrolleri yaptıktan sonra muhtemelen göndereceğiz. Herkese geçmiş olsun.”

Bir gazetecinin “Konuştunuz mu kendisiyle? Psikolojik olarak ne durumda?” sorusuna Yörübulut, “Hasta mahremiyetine girdiği için onları yarın yakınları sizlere açıklar ama hayati tehlike olmaması bizim için sevindirici.” yanıtını verdi.

Yörübulut, Meler’in tedavisinin ayakta sürdürülüp sürdürülmeyeceğinin yarın belli olacağını bildirdi.

Başhekim Dr. Mehmet Yörübulut, hakem Halil Umut Meler’in sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hastanede 24 saat müşahede altında tutulacak

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Çaykur Rizespor’la oynadıkları maçtan sonra hakem Halil Umut Meler’e saldıran MKE Ankaragücü’nün kulüp başkanı Faruk Koca, kalp krizi şüphesiyle 24 saat hastanede müşahede altında tutulacak.

Yaşanan olaydan sonra yüksek tansiyon sebebi ve göğüs ağrısı şikayetiyle Medicana Hastanesi’ne gelen Koca’nın doktoru Prof. Dr. Erdoğan İlkay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Faruk Koca’nın sağlık durumu hakkında bilgi veren İlkay, şunları kaydetti:

“Daha öncede sağ koronerine stend taktığımız hastamız bugün acilimize 190’a 120 kan basıncı ve göğsünde baskı hissiyle geldi. Kötü bir olay sonunda ortaya çıktı. EKG değişikliği olması üzerine şu anda müşahede altına alındı. 24 saat boyunca üç kez ikişer saat arayla enzim takibi alınacak. Şu anda kan basıncı 150 ml civaya aşamalı olarak indirildi. İlk enzimi normal, ikinci ve üçüncü sonuçlarına göre koroner anjiyo yapıp yapmamaya karar vereceğiz. İlk görüntü 24 saat boyunca müşahede altında olması yönünde. Genel sağlık durumu şu anda iyi ancak kesin olarak 24 saat hastane kalacak. Hayati riski vardır bu yüzden hastanede tutuluyor. Bir kalp krizi durumu olursa diye tutuluyor. Bu yüzden 24 saat önemli ve müşahede altında.”

Faruk Koca’nın hastaneden hiç ayrılmadığını dile getiren İlkay, “Burası bir hastane, önünde yüzlerce kalabalık olup tezahürat olunca acilden dışarı çıkarıp arka kapıdan tekrar yukarıya alarak yatışını yaptırdık.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da Faruk Koca’yı ziyaret etmek için hastaneye geldi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıya ilişkin, “Saldırıyı TBMM adına şiddetle kınıyorum. Böyle bir saygısızlık, böyle bir şey olmaz. Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez.” dedi.

Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmelerde, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınadı.

Kurtulmuş, “Bu akşam yapılan maçta hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı TBMM adına şiddetle kınıyorum. Böyle bir saygısızlık, böyle bir şey olmaz. Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de olayı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Futbol karşılaşmalarının toplumsal kaynaşmanın yaşandığı ortamlar olduğunu ifade eden Güler, 27’nci Yasama Dönemi’nde sporda şiddete karşı düzenlemelerin yapıldığını ve cezaların artırıldığını dile getirdi.

Güler, “İlgili kulüp başkanı kişi, meydana getirdiği şiddet eyleminden dolayı ihraç istemiyle disiplin kuruluna gidecek. Adli soruşturma da başlatıldı. İlgili kişiye gerekli yasal soruşturmayı cumhuriyet savcılığı başlatmış.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, hakem Meler’e yönelik saldırıyı kınadı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda yaşanan şiddet olaylarını kınadı, hakem Halil Umut Meler’e ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında yaşanan tasvip edilemez şiddet olaylarını kınıyor, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’e ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınadı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı kınadı.

Bakan Bak, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hakem Meler’e saldırıya ilişkin adli soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırıda sorumluluğu bulunanlar hakkında adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırının gerçekleştiği olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmıştır.” bilgisini verdi.

Adalet Bakanı Tunç, maç sonrası sahaya inerek maçın hakemine şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile sahaya inen taraftarlar hakkında “6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” ve “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama” suçlarından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını belirtti.

Bakan Tunç, “Tüm şüphelilerin tespit edilmesi ve mevcutlu olarak başsavcılığımızda hazır edilmelerine yönelik Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürlüğüne gerekli talimat verilmiştir. Soruşturmaya titizlikle devam edildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kulüp Başkanı Faruk Koca hakkında gözaltına alınması talimatı verilmiştir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler’e saldırıyla alakalı diğer şüphelilerin tespitiyle birlikte soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiğini, yargının gereken yaptırımlara karar vereceğini bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, maçın bitiş düdüğünün ardından MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın hakeme yumruk attığı, daha sonra sahaya inen taraftarların yerde yaralı halde yatan hakemi tekmeleyerek darbettikleri olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Tüm şüphelilerin tespit edilerek gözaltına alınmaları yönünde talimat verildiğini belirten Tunç, şunları kaydetti:

“Olaylarda eylemleri tespit edilen K.Ç. ve Ş.Y.Ş. gözaltına alınmış, hastanede bulunan Kulüp Başkanı Faruk Koca hakkında da gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Diğer şüphelilerin tespiti ile birlikte soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir. Sahalarımızda görmek istemediğimiz bu tür çirkinliklere neden olanlar hakkında yargımızın gereken yaptırımlara karar vereceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınayarak, olayın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz. Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Faruk Koca, tedavisinin ardından gözaltına alınacak

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştiren Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir.

Hakemimize saldırıda bulunan K.Ç. ve Ş.Y.Ş. adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır.”

Ankara Valisi Şahin, hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı kınadı

Ankara Valisi Vasip Şahin, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı kınadı ve saldırıda sorumluluğu bulunanlar hakkında yasal gereğin yapılacağını bildirdi.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yakışmadı Ankara’ya, Ankaragücü’ne. Sorumlular hakkında yasal gereği yapılacak.” ifadesini kullandı.

TFF Yönetim Kurulu, olağanüstü toplanma kararı aldı

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı nedeniyle TFF Yönetim Kurulu, olağanüstü toplanma kararı aldı.

TFF Başkanı Büyükekşi: Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde saha içinde MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırısının ardından yaptığı açıklamada “Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek.” ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, yaptığı açıklamada, hakemlerin hedef gösterildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gideceğini göz ardı eden herkes bu gece olanları enine boyuna düşünsün. Hep hakemlerle ilgili konuşanlar, kulüp başkanları, kulüp yöneticileri, hakemleri düşman gösterenler enine boyuna düşünsün. Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek. Hiç kimsenin, hiç kimseye, özellikle de bir hakeme böyle davranma hakkı yok. Bunu kesinlikle ve kesinlikle kabul etmiyorum. Kimse böyle bir şey yapamaz. O yüzden burada alacağımız karar çok sert olacak. Herkes bunun bedelini ödeyecek. Hakemlik şamar oğlanlığı değildir. Biraz sonra yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Kamuoyuna da gerekli açıklamayı yapacağız.”

AK Parti, hakem Meler’e saldıran eski milletvekili Koca’yı ihraç talebiyle disipline sevk etti

AK Parti, hakem Halil Umut Meler’e saldırıda bulunan eski milletvekili ve MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini bildirdi.

AK Parti’den yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Meler’e saldırıda bulunan Koca’nın partiden ihracı istemiyle disipline sevk edildiği, konunun Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) görüşüleceği belirtildi.

Kulüplerden Halil Umut Meler’e yapılan saldırıya kınama

Beşiktaş Kulübü, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yaptığı saldırıyı kınadı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Şiddete maruz kalan Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, daha önce alınan kararların aksine spor ile hiç bağdaşmayan bu eylemi yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyor ve saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Trabzonspor Kulübü, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınadı.

Bordo-mavili kulüpten yapılan yazılı açıklamada, sporun fair-play kuralları içerisinde geçmesine yönelik mücadelelerinin sürmesine rağmen bu akşam yaşanan çirkin saldırının ülke futboluna büyük zarar verdiği belirtildi.

Açıklamada, “Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı kınamaktan öte lanetliyoruz. Devletimizin, sporun ruhuna tamamen aykırı bu hadiseyle ilgili gereğini yapacağını inanıyoruz. Sayın Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe Kulübü, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yaptığı saldırıya tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu akşam oynanan Ankaragücü-Rizespor maçında, hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı ibret, şaşkınlık ve üzüntü ile takip ettik. Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyoruz. Bu yaşananlarda sorumluluğu bulunan, bu tavrı ortaya koyan tüm şahısları en ağır şekilde kınıyoruz. Ülkemize ve Türk futboluna yakışmayan bu olaya dair Türk futbolunun tüm paydaşlarını, sorumluluğu bulunan tüm kişi ve kurumları birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.”

Galatasaray Kulübü, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırısının ardından Kulüpler Birliği Vakfı’nı tek gündem maddesiyle acil toplantıya davet etti.

Sarı-kırmızılı kulüp internet sitesinden yaptığı açıklamada, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan olaylar nedeniyle üzüntü içinde oldukları vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Halil Umut Meler başta olmak üzere tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu olayın sorumlularını en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu gece, Türk futbolunun tüm paydaşları için yaptıklarını gözden geçirme ve düşünme vaktidir. Geçmişte ne yaşanmış olursa olsun, hepimiz bugünden tezi yok bir araya gelmeli ve bir parçası olduğumuz sorunları çözmek için hareket etmeliyiz. Bu amaçla, geçmişte yaptığımız itidal çağrısını tekrar ediyor ve Kulüpler Birliği’nin 13 Aralık 2023 Çarşamba günü bu konuyu çözmek adına, tek gündem maddesiyle toplanmasını talep ediyoruz. Tüm futbol camiasına hatırlatmak isteriz ki; alınan hiçbir galibiyet ya da kazanılan hiçbir şampiyonluk, yaşanan en ufak acıdan daha kıymetli değildir.”

Kulüpler Birliği Vakfı, Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yaptığı saldırıyı kınadı

Kulüpler Birliği Vakfının, sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler’e yapılan müessif saldırıyı Kulüpler Birliği olarak asla kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz.” denildi.

Açıklamada, “Sporda şiddetin her türlüsünün, her kimden gelirse gelsin tereddütsüz karşısındayız.” ifadesi kullanılarak, şu görüşlere yer verildi:

“Şiddet olaylarının önlenmesi için yapılması gerekenler konusunda bütün adımları atmaya futbol kulüpleri olarak hazır olduğumuzu da bütün paydaşlarımıza duyuruyoruz. Bu konuda başlatılacak tüm girişimlerin parçası olacağız. Başta Halil Umut Meler olmak üzere, tüm hakem ve futbol camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

MKE Ankaragücü Kulübünden hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıya ilişkin açıklama

MKE Ankaragücü Kulübü, Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın ardından yaşanan olaylar nedeniyle spor camiasından özür diledi.

Kulüpten yapılan açıklamada, “MKE Ankaragücü Kulübü olarak bu akşam yaşanan hadisenin üzüntüsü içerisindeyiz. Eryaman Stadı’nda karşılaştığımız Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası yaşanan üzücü olaydan dolayı Türk futbol kamuoyundan ve tüm spor camiasından özür dileriz.” denildi.

Futbol camiasından hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıya tepki

Futbol camiası, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yaptığı saldırıya tepki gösterdi.

Birçok teknik direktör ve futbolcu, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla saldırıyı kınayarak, Halil Umut Meler’e destek verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Halil Umut Meler’e yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, bundan sonraki süreçte tüm hakemlerimizin yanında olacağımızı belirtmek istiyorum.” ifadesini kullandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Sporun ruhuna aykırı olan her türlü şiddeti kınıyorum. Halil Umut Meler’e ‘Geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyorum.” görüşlerini paylaştı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Türk futbol ailesinin bir ferdi olarak yaşananlardan büyük üzüntü duyuyorum. Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendisine, ailesine ve hakem camiasına ‘Geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bu 3 teknik adamın yanı sıra Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Bitexen Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınadı.

Merih Demiral, Cenk Tosun, Mert Günok, Umut Nayir, Rıdvan Yılmaz ve Uğurcan Çakır’ın da aralarında yer aldığı birçok futbolcu da saldırıyı kınayarak hakem Meler’e desteklerini dile getirdi.

Trabzonsporlu futbolcular, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınadı.

Bordo-mavili futbolculardan takım kaptanı Uğurcan Çakır, Eren Elmalı, Umut Güneş ile Berat Özdemir, sosyal medya hesaplarından, maçın ardından yaşanan olaya tepki gösterdi.

Gerçekleşen saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Çakır, “FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılanlar asla kabul edilemez. Halil hocaya ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Utanılacak, unutulmayacak bir futbol akşamı yaşadık.” ifadesini kullandı.

Eren Elmalı ise sözün bittiği yerde olduklarını vurgulayarak, “Yaşananlar asla kabul edilemez ve gelecek adına endişe vericidir. Geçmiş olsun Halil Umut Meler.” değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, hakem Halil Umut Meler’i hastanede ziyaret etti

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’i hastanede ziyaret etti.

Kafkas, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Hocamı çok üzüntülü, Türk futbolu adına çok umutsuz gördüm.” dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Kafkas, “Hepimizi derinden yaraladı. Türk sporu, Türkiye’nin dünyadaki imajı adına, her bakımdan üzücü bir olay. Kabul edilir bir olay değil. Geçmiş olsun. İnşallah bu son olur. Bu tür olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyorum.” diye konuştu.

“Kalben çok yaralandığını hissettim”

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Meler’e yumruk atmasıyla ilgili soru üzerine Kafkas, şunları kaydetti:

“Tasvip edilecek bir tarafı yok. Tüm spor camiasını, insanlığı üzen bir davranış. Hocamızı esas üzen; yarası var, yaralar geçer ama kalben çok yaralandığını hissettim. Çok üzüldüm, gözleri doldu. Spor adına umudunu kaybetmiş. Ülkenin dünyadaki vizyonu açısından da problem. İmaj açısından da çok kötü. Burada yapılan her açından suç. Spor yasasında eksikler, fazlalıklar olur, onlar giderilir ama yapılana insani, ahlaki açıdan bakıyoruz.”

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.