Millet İttifakı’nın adayı: Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı’nın adayı: Kemal Kılıçdaroğlu
06.03.2023
A+
A-

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Masadan kalkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak teklif ederek yeniden masaya döndü. Gerçekleştirilen kritik toplantı sonrası Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Saadet Partisi’nin Genel Merkezi’nde yapılan Millet İttifakı toplantısında, Cumhurbaşkanı adayı resmi olarak belli oldu.

İTTİFAKIN ADAYI KILIÇDAROĞLU

Saatler süren toplantının ardından Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu alınan kararı açıkladı. Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı;

İçinde bulunduğumuz günler acılı günler. Birçok şehirde bina ayakta kalmadı. Vefat eden bütün kardeşlerimize Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz. Bu toplantılarımızın neticesinde aldığımız kararı sizlere duyurmayı görev addediyorum.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayımız. Seçimlerin ardından kendisine başarılar diliyorum.

KILIÇDAROĞLU: HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, 11 maddelik mutabakatla parlamenter sisteme geçileceğini açıklarken, Millet İttifakı’nın genel başkanlarının da cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi istişare ile yöneteceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu kısa konuşmasında şunları söyledi:

Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası tek bir çocuğun yatağa aç girmemesidir. Hakkın, hukukun, adaletin kılınması demektir.

Bizim soframız barışım ve kardeşliğin sofrasıdır. Türkiye’yi neşeli, huzurlu ve bereketli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu başaracağız.

Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinde mutabık kaldık. 11 madde sonuçlandı.

Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır. Kapımız herkese sonuna kadar açıktır.

Hiç kimse merak etmesi ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun.

ADAYLIK METNİ İSE ŞÖYLE:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.