Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı geçti

Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı geçti
28.01.2022
A+
A-

Son anket açıklandı: Cumhur İttifakı’nda büyük kayıp!

MetroPOLL Araştırma’nın son anketine göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’ndan yaklaşık 2 puan önde.

Metropoll’ün son anketinde, Cumhur İttifakı’ndaki kötü gidişatın boyutu bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Türkiye’de her geçen gün ekonomik alanda kriz derinleşirken, hukuk alanında da kötü gidişat sürüyor. Erken seçim çağrılarının yükseldiği süreçte anket şirketleri de son anket sonuçlarını bir bir yayınlıyor.

Metropoll Araştırma son anket sonuçları paylaşıldı. Son anket sonucu verisine göre, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’ndan yaklaşık 2 puan önde yer aldı.

AKP’DE DERİN KAYIP

Metropoll Araştırma 8-12 Ocak tarihlerinde 28 kentten bin 508 kişiyle telefonda görüşerek hazırladığı son anket sonuçları paylaştı.

Son ankette katılımcılara, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Çıkan son anket sonuçları çarpıcı verileri ortaya koydu.

CUMHUR İTTİFAKI SOLLANDI

Son anket sonuçlarında, kararsızlar dağıtıldığında AKP’nin oyu yüzde 34, MHP ise yüzde 5,9 olarak yer aldı.

Bu sonuca göre, Cumhur İttifakı’nın toplam oyu yaklaşık yüzde 40 oldu. CHP son ankette yüzde 28,4, İYİ Parti yüzde 13,3, HDP yüzde 9, DEVA Partisi ise yüzde 2 çıktı. Buna göre Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 41,7 seviyesinde yer aldı.

Metropoll Araştırma Sahibi Özer Sencar, sosyal medya hesabından son anket sonuçlarını “Aralık ayına göre AKP yaklaşık 2 puan, CHP de 1 puan artmış” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.