MHP Büyükataman’dan ‘İBB teftişi’ açıklaması

MHP Büyükataman’dan ‘İBB teftişi’ açıklaması
28.12.2021
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman “Zillet İttifakının Terör Örgütleriyle Olan İlişkisine Dair” önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili Sayın İsmet Büyükataman 28/12/2021 tarihli yazılı basın açıklamasında gündeme dair önemli konu başlıklarına değindi.

Büyükataman, Türkiye üzerinde oyunlar kurgulayan şer cephesinin kur manipülasyonu üzerinden sokağı terörize etmek üzere yürütmüş olduğu propagandanın rezil olduğunun altını çizen açıklamasında; “Akl-ı selîmi ve kalb-i selimi çoktandır terk eden, Türkiye’nin tökezlemesi için çalışan şer ittifakı; halkı umutsuzluğa, paniğe sevk etmek için karanlık mahfillerin felaket senaryolarını dillendirmekten, terör unsurlarıyla birliktelik yapmaktan utanmayacak kadar alçalmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Terör örgütleri ile irtibatlı ve iltisaklı bazı kişilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alındığına yönelik tespit ve şikâyetler üzerine, İçişleri Bakanlığının kapsamlı bir teftiş başlatmasının yerinde ve değerli bir karar olduğuna dikkat çeken Büyükataman,

“Daha önce PKK’nın kayyımı sözde belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığınca görevden el çektirilmesinde görüldüğü üzere zillet ittifakının temsilcileri, gizli ortakları ve yancıları; mezkûr teftişin önüne geçmek için kendilerini ve partilerini siper etmiş durumdadır.

Ardı ardına açıklama yapan ve henüz isimlerini ve irtibatlarını bilmedikleri kişileri savunmaya geçen şer ittifakının; korktuğu, çekindiği bir şey mi vardır ki paniğe kapılmıştır?” şeklinde konuştu.

“Bu millet, sandıkta hür iradesiyle attığı oyların sonuçlarına el uzatanları her daim cezalandırmıştır.” sözleriyle meseleyi çarpıttığını düşündüğü İP Başkanı’na da değinen İsmet Büyükataman, İp Başkanı’nın  terör örgütü bağlantılı kişilerin belediyelerde yuvalanmasına destek verip,  HDP’li ortaklarına da göz kırptığını iddia etti.

Son zamanlarda gündemi fazlasıyla meşgul eden erken seçim konusuyla ilgili de şunları söyedi:

“Hemen seçim, anında seçim” gibi zırvalarla bir yılı aşkın süredir magazinsel bir hâl alan erken seçim tartışmalarıyla Türkiye’nin enerjisini boşa harcayan zilletin temsilcilerinin seçim tarihini beklemek yerine terör örgütlerinden medet umacak hâle gelmesi izaha muhtaçtır.”

BU NEYİN ACELESİDİR?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, PKK uzantısı HDP’nin kapatılması konusundaki tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu dile getiren Büyükataman, “HDP’yi partisinde ağırlayıp propaganda yaptırarak HDP’yi aklama yarışına girenlerin, belediyeleri terörün arka bahçesi hâline getirmek isteyenlerin çabaları beyhudedir. HDP’nin ziyaretlerinde insanımızın dil, din, mezhep gözetilmeksizin temel hak ve özgürlüklere erişmesi gerektiği vurgusu yapan zilletin yancıları, teröristlerin ağzını kullanmaktadır. Türkiye’de insanımız dil, din, mezhep farkı gözetilmeksizin temel hak ve özgürlüklerden zaten faydalanmaktadır. Faydalanmadığını iddia edenlerin, insanımızın nelerden mahrum kaldığını madde madde sıralaması gerekmektedir.  Aksi takdirde HDP ile birlikteyken terör propagandası yapanların, milletimizin karşısına geçtiğinde Yörük edebiyatı yapması ikiyüzlülükten başka bir şey değildir. PKK uzantısı HDP’ye “Terör örgütü ile arana mesafe koy, insanımızı şehit eden PKK’yı kına!” diyemeyen zihniyet, devleti suçlayarak siyasi yol haritasını da göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak terör örgütlerinin belediye, parti, dernek, vakıf çatıları altında dokunulmazlık elde edeceğini düşünen herkesin yanıldığının altını çizen Büyükataman, sözlerine noktayı şu cümlelerle koydu:

“Birileri bile isteye terör örgütlerinin yanında konumlanabilir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti; teröriste dağda da, düzde de aman vermemeye kararlıdır ve büyük Türk milleti bu kararı sonuna kadar desteklemektedir. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.