MGK’dan ilk açıklama: Saldırı kabul edilemez

MGK’dan ilk açıklama: Saldırı kabul edilemez
24.02.2022
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’ya harekatı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan güvenlik zirvesini topladı. 1 saat 45 dakika süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada Rusya’nın saldırısı uluslararası  hukuka aykırıdır ve derhal durdurulmalıdır mesajına yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile de telefonla görüştü.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekatı sonrasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın da acil olarak güvenlik zirvesini topladı.

Askeri müdahalesinin ele alındığı zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazakistan’da ziyareti nedeniyle zirveye katılamadı.

Saat 12.00 itibari ile başlayan toplantı 1 saat 45 dakika sürdü ve 13.45’te sona erdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile de telefonla görüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.