Akşener neden eski AKP’lileri aday yapıyor?

Akşener neden eski AKP’lileri aday yapıyor?
20.10.2023
A+
A-

Seyithan İzsiz, İmren Nilay Tüfekçi, Rasim Arı derken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasi ömrünü tamamlamış AKP’li bir ismin daha elinden tuttu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü” sırasında konakladığı parka “hayvan gübresi” döken AKP’li Düzce eski belediye başkanı Mehmet Keleş’i İYİ Parti’den belediye başkan adayı ilan etti.

2014-2017 yılları arasında AKP’den belediye başkanı seçilen ve “Diğer başkanlar Mercedes’le, Audi ile gezerken ben Passat’la mı geleyim” açıklamasıyla da ünlenen Mehmet Keleş, Meral Akşener’in “siyaset mezarlığı”ndan çıkardığı ilk isim değil.

Meral Akşener, damadı FETÖ’den tutuklandıktan sonra belediye başkanlığından istifa etmek zorunda kalan Mehmet Keleş’in yanısıra, AKP’li başka isimleri de İYİ Parti’ye kazandırmasıyla dikkati çekti.

SEÇİMLERE 1 AY KALA “İYİ PARTİLİ” OLDU

15 yılı aşkın bir süre AKP’de siyaset yapan, 14 Mayıs’taki seçime yaklaşık bir ay kala İYİ Parti’ye geçip İstanbul 3. Bölge 1. sıradan Meclis’e taşınan Seyithan İzsiz de Akşener’in AKP’den İYİ Parti’ye kazandırdığı isimlerden oldu.

SAMSUN’UN YOLUNU BİLMEYEN ADAY!

Ailesiyle bilikte uzun yıllar AKP’de siyaset yapan ancak milletvekili listesine girmeyi başaramayan İzmirli İmren Nilay Tüfekçi de Meral Akşener’in keşfettiği isimlerden. Samsun’dan milletvekili listesine dahil edilen Tüfekçi, seçilemeyince genel merkezde görev verilerek “onurlandırıldı.”

BAL YAPMAYAN ARI!

Uzun yıllar içinde bulunduğu AKP’den 2019’da Nevşehir Belediye Başkanı seçilen ancak daha sonra hakkındaki iddialar nedeniyle “sağlık sorunları”nı gerekçe gösterip hem belediye başkanlığından, hem de AKP’den istifa eden Rasim Arı da Meral Akşener’in “AKP patentli” yıldızlarından oldu.

Belediye başkanlığı yapamayacak derecede “hasta” olan Rasim Arı’yı “nekahat” dönemi için TBMM’ye taşımak isteyen Akşener’in gayreti yeterli olmadı.

Seçim mağlubiyetinden sonra da Arı’yı yalnız bırakmayan Meral Akşener, bu kez AKP’li isme Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde iş buldu. ABB’nin inşaat ve asfalt işlerini yapan Portaş’a 45 bin lira maaşla “danışman” olarak atanan ilahiyat fakültesi mezunu Rasim Arı, Nevşehir’de devam ettiği siyasi çalışmaları için fonlandı.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.