Mehmet Ceyhan hakkında suç duyurusu

Mehmet Ceyhan hakkında suç duyurusu
07.05.2021
A+
A-

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığında dilekçe verildi.

5G Virus News Platformu yöneticisi ve Noel Baba Derneği Başkanı Muammer Karabulut, Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçede;  Şüpheli sıfatı ile Mehmet Ceyhan’ın “söz konusu sürecin başından bu yana gerek yazılı ve sözlü medya gerekse sosyal medya kanalları vasıtasıyla birtakım açıklamalarda bulunmuştur. Şüphelinin açıklamaları detaylı bir şekilde incelendiğinde Alenen Nitelikli Hakaret Suçu ve Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit Suçu’ nun” işlendiğine ilişkin belgeler ve TV’deki  görüntüleri delil olarak yer aldı.

Hakkında suç duyurusu bulunan şüpheli Mehmet Ceyhan’ın yaptığı açıklamaların, günümüz itibariyle Covid-19 salgınının toplum üzerinde yaratmış olduğu ekonomik, psikolojik ve sosyolojik yıpratıcılığına olumsuz yönde katkı sağlamasına sebebiyeti ile verildiği söylendi.

Ayrıca şüpheli yapmış olduğu açıklamalarında gerekli bilimsel faz çalışmaları tamamlanmayan, yayınlanmayan aşı analizi raporlarının dayanak olduğu aşılama faaliyetine destek vermektedir. Ancak aşı faaliyeti kanuna aykırı olarak Acil Kullanım Onayı (AKO) ile çıkarılmıştır. Bu husus gerek kanuni zemini gerekse hukuki yargılama süreçlerinin tamamlanmamış olması nedeniyle henüz aydınlatılmamıştır. Hal böyle ki kendisi aşılamaya açıkça destek veren ve aşılama faaliyetlerine yönelik haklı çekincelerini dile getiren kişilere karşı eleştiri sınırlarını aşarak, “Vatan Hainliğinden fazlası vardır eksiği yoktur” suçlamasında bulunmuştur.

Açılan dava ile ilgili açıklama yapan Muammer Karabulut’da henüz faz çalışmaları tamamlanmayan, güvenilir bilimsel sonuçları olmadığından ruhsatı bulunmayan ve  yasal bir zemini bulunmadığından dolayı da Acil Kullanım Onayı (AKO) ile ne idiğü belirsiz konumda olan aşılar için, bir bilim insanının halkı tehdit ederek korkutmasının karşılığı bilim yapmak değil resmen terör faaliyetlerdir.” dedi.

Davacı olduğu Mehmet Ceyhan’ın hayatındaki tüm ilişkilerinin mercek altına alınması gerektiğini söyleyen Muammer Karabulut, başından itibaren söylüyoruz, karşımızda ilk önce bilimsel olarak açıklanmaya mahkum izole edilmemiş bir virüs var. Ve ispatlanmayan bir virüsün pandemisi ile karşı karşıyayız. Ama Mehmet Ceyhan tamamlanmayan açı çalışmaları ve olmayan yasal zeminde, “Mutant virüs gerçekten çok sayıda gebenin ölümüne ve birçoğunda karnındaki bebek ile birlikte kaybına yol açıyor….Mutant virüs problemi ortaya çıkmadan önce biz gebelere, gebelik sonrasına aşılama önerirken, şimdi mutlaka özellikle gebeliğin ilk 3 ayı bittikten sonra hemen aşılanmalarını istiyoruz” diyebiliyor. Bunun karşılığı da insan soykırımına kadar gidebileceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.