Medicabil’de anne ve baba adaylarına doğum süreci eğitimi

Medicabil’de anne ve baba adaylarına doğum süreci eğitimi
13.06.2018
A+
A-

Bursa Özel Medicabil Hastanesi’nde düzenlenen anne ve baba adayları bilgilendirme toplantısında doğum öncesi ve sonrası yapılması gerekenler anne ve baba adaylarıyla paylaşıldı.

Eğitimde, Prof. Dr. Aysun Yılmazlar ağrısız doğum, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Songül Yapıcı doğum süreci, Yeni Doğan Sorumlu Hemşiresi Gamze Oturmaz doğumda bebek karşılama ve sorumlu ebe Sibel Sarıkaya da anne sütünün önemi ve emzirme konulu sunumlar gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. Aysun Yılmazlar

Özellikle anne adayları ile önceden bilgi paylaşımının önemli olduğu ve her türlü kaygılanmanın önüne geçilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, ağrısız doğumun herkesin hakkı olduğunu, çünkü duyulan her ağrının vücudun değişik sistemlerini olumsuz etkileyebildiğini söyledi ve doğum anında uygulanan ağrı önleme yöntemlerini anlattı.

Yeni Doğan Sorumlu Hemşiresi Gamze Oturmaz da annenin doğuma hazırlanması, doğumhane ortamı, doğum anında anneye yardımcı olan sağlık ekibi gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Op. Dr. Songül Yapıcı

Daha sonra konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Songül Yapıcı ise doğumun hem kadın hem de ailesi için çok özel bir durum olduğunu söyleyerek başladığı sunumunda, anne vücudunun hamileliğin 36. haftasından itibaren kendisini hazırlamaya başladığını ifade etti.

Op. Dr. Songül Yapıcı, doğumun panik yaşanmadan tamamlanması gereken bir süreç olduğunu da sözlerine ekledi.

Özel Medicabil Hastanesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında anne sütü ve emzirmenin önemi konulu bilgi paylaşımında bulunan sorumlu ebe Sibel Sarıkaya da anne sütünün yeni doğan çocuk için beslenmeden hastalıklara karşı direncinin artmasına kadar pek çok faydasının olduğunu söylerken emzirme tekniklerini sunum eşliğinde anlattı.

Bilgilendirme toplantısı anne ve baba adaylarının çeşitli soruları ve soruların cevaplandırılması ile tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.