Meclis’in toplanma çağrısına AKP ile HDP’den olumsuz tavır: Katılmıyoruz…

Meclis’in toplanma çağrısına AKP ile HDP’den olumsuz tavır: Katılmıyoruz…
26.07.2022
A+
A-

1 Ağustos’ta TBMM’nin olağanüstü toplanma çağrısına AKP’den sonra HDP’den de olumsuz açıklama geldi: Katılmıyoruz…

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün “sağlık çalışanlarına yönelik şiddet”e karşı 120 milletvekilinin imzasıyla Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ifade etti.

Sağlık çalışanlarına yönelik 14 maddelik kanun teklifi hazırladıklarını söyleyen Özel, “120 vekilin imzasıyla Meclis’i 1 Ağustos günü sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Dilekçemizi Meclis Genel Sekreterliği’ne sunduk” ifadelerini kullandı.

ŞENTOP, 1 AĞUSTOS GÜNÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

CHP’nin talebine cevap veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa’nın 93 ve Meclis İçtüzüğü’nün 7’nci maddeleri gereğince, TBMM Genel Kurulunu 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’te toplantıya çağırdı.

“KATILMAYACAĞIZ”

Özel’in çağrısının ardından kameralar karşısına geçen AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, “Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla mevcut uygulamaların incelenerek ilave ve önleyici tedbirlerin planlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda bir çalışma komisyonu kuruldu. Bu çerçevede biz pazartesi günü olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacağız” dedi.

“BİZ HİÇBİR ZAMAN TBMM’NİN ÇALIŞMASINDAN GERİ DURMADIK”

Ünal, “200 milletvekili gelir ve TBMM’yi çalıştıracak irade ortaya koyar ve TBMM çalışmaya başlarsa, biz tabii ki TBMM’ye olan saygımızdan dolayı, TBMM’nin çalışmalarına iştirak ederiz. Artık Meclis çalışmaya başladığında, Meclis’i çalıştırmaktan hiçbir zaman geri kalmadı. Biz hiçbir zaman TBMM’nin çalışmasından geri durmadık” dedi.

HDP DE KATILMAYACAĞINI DUYURDU

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “1 Ağustos’ta Meclis Genel Kurulu’na katılmayacaklarını” belirtti.

Beştaş, “Meclis’in erken kapandığını, çalışması gerektiğini biz söylemiştik. CHP’nin de teklifi yapmadan önce bize danışması, uygun olup olmadığımızı sorması gerekirdi. Bunu da göz önüne almadığı için bu talebi reddediyoruz” dedi.

(ciddigazete.com)

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.